18. jul
 
Presten tok med bygda på danskebåten
FEIRING. Da sokneprest Terje Kjølsvik inviterte med seg sine sambygdinger på båttur til København, endte det med et reisefølge på i alt 32 deltagere i alderen fra 9 til 89 år.

Publisert: 22.apr.2017 12:00
Oppdatert: 21.apr.2017 12:47

På andre påskedag sto det en forventningsfull gjeng på Eidsvoll stasjon, og ventet på formiddagstoget til Oslo og Vippetangen, der hele gjengen snart skulle entre danskebåten for et to dagers seilas til den danske hovedstaden.

STARTET MED EN GOD IDÉ

– Vi hadde rockegudstjeneste i fjor, og så var det så god stemning at jeg bare tenkte det ville være en kjempegod idé å invitere til en tur med danskebåten. Forslaget fikk veldig god respons, og nå er vi på vei, sier den alltid like blide Kjølsvik, mens han samlet gjengen på stasjonen.

SÅ KYSTLINJEN FOR FØRSTE GANG

De to eldste i reisefølge var ekteparet Sigurd og Bjørg Bjørnstad. Han har vært i Danmark en del i sitt yrkesliv, mens ingen av dem hadde fått sett den vakre kystlinjen i dagslys noen gang.

– Det var helt utrolig å få oppleve. Det var veldig vakkert å kunne sitte å se kysten hele veien nedover – helt til havkrummingen. På tilbaketuren så vi Sverige, og de har også en sånn vakker strandlinje, sier Bjørnstad.

Det var også hyggelig for den eldre garde å kunne finne på noe med de yngre sambygdingene.

– Vi fikk bli bedre kjent, og kunne slå av en prat med mange vi ikke ellers ser så ofte. Dette var et veldig flott initiativ fra presten, og noe sånt burde flere prester jammen gjøre, sier Bjørnstad.

FRISTER TIL GJENTAGELSE

Vel fremme i København gikk dagen med til sightseeing og ulike aktiviteter for store og små.

– Det ble en veldig hyggelig tur der jeg tror alle koste seg. Vi hadde fint vær, og seilasen var flott. Det er absolutt ikke umulig at det blir en reprise av denne turen igjen ved en senere anledning, sier Kjølsvik.

LES OGSÅ: Fra prekestolen ber presten til høyere makter om RBK-billetter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no