27. jun
 
Prinsesseprat og ungdomsvold
Jeg får eposter hele tida. Om langt og smalt, og om stort og smått. Meldingen jeg fikk etter skolestart i august var alvorlig.

Publisert: 02.jan.2018 09:00
Oppdatert: 02.jan.2018 17:48

Eposten starter sånn:

«Hei, her kommer saken jeg nevnte for deg i stikkordsform. Voldsepisode Råholt ungdomsskole. Voldshandlingen ble filmet og lagt ut på Facebook og Snap.»

Jeg trenger ikke å rippe opp i alt som skjedde etterpå, og alt har stått i avisa. I løpet av høsten intervjuet jeg flere ofre for vold på Råholt ungdomsskole. Historiene var sterke. Det resulterte i politiske møter,i fakkeltog og et sterkt foreldreengasjement. Også elevene kom på banen. Elevene fortalte meg at de opplevde sakene som urettferdige, for det er ikke så ille på Råholt ungdomsskole. Jeg begynte å tenke på hvordan jeg kunne sørge for balanse i regnskapet. Resultatet har du sett i avisen denne jula: Fotodokumentaren «15» forsøker å forstå hvordan det er å være verken barn eller voksen, men midt imellom. Fra oktober til desember reiste jeg Øvre Romerike rundt for å møte ungdommene der de liker seg best. Fotografiene dokumenterer en hel generasjon.

Dette er min fotokavalkade over 2017, der stort og smått og langt og smalt også har fått mye oppmerksomhet, som da prinsesse Märtha Louise besøkte Hurdal i sommer. Godt nytt år.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no