19. jul
 
Pris for stort hjerte
JESSHEIM. Tanya Fjørtoft Valkve opprettet Facebook-siden «Omsorg Jessheim», for å bidra til å gi folk som trenger det en utstrakt hånd. Nå er hun selv satt pris på.

Publisert: 17.mar.2017 14:02
Oppdatert: 19.mar.2017 18:56

Hun ble nominert til veldedighetsprisen i regi av Jobzone Jessheim for sin formidable innsats i lokalsamfunnet.

– Prisen kom totalt uventet og jeg ble utrolig rørt. De lurte meg, og jeg trodde jeg kun skulle få levert noe mat som skulle til en sak. Jeg hadde aldri trodd at dette ville bli så stort og at jeg ville bli nominert til noe slikt. Jeg er stolt av å bli nominert og for å ha vunnet lokalprisen, sier Tanya Fjørtoft Valkve til EUB.

Hun anslår at de har hatt 150–200 saker siden oppstarten.

LES OGSÅ: Overveldet av hvor mange som spør om å få hjelpe

HJERTEVARME

– Det hadde vært fantastisk om vi hadde vunnet prisen på 100.000 kroner til Omsorg Jessheim. Da kunne vi bidratt så utrolig mye mer, og hjulpet mange flere. Jeg kunne aldri gjort denne jobben hadde det ikke vært for hjertevarmen og omsorgen folk har til sine medmennesker i lokalmiljøet.

Mange kandidater

– Vi fikk inn mange gode forslag på hvem som bør få årets veldedighetspris. Juryen har ikke hatt noen enkel jobb. Valget falt på Tanya Fjørtoft Valkve som jobber med å hjelpe mennesker i sitt lokalmiljø, sier Tone Finbraaten i Jobzone.

De deler hvert år ut veldedighetsprisen til én lokal ildsjel eller organisasjon som har gjort en spesielt god innsats i lokalsamfunnet. I tillegg til heder og ære får prisvinneren 10.000 kroner. Vedkommende er også med i kampen om 100.000 kroner til et humanitært eller veldedig prosjekt som én av lokalvinnerne i Norge er involvert i.

– Tanya hjelper mennesker i en vanskelig livssituasjon. Hun har opprettet Omsorg Jessheim hvor folk kan ta kontakt om de har ting de vil gi bort eller bidra med økonomisk. Mennesker som trenger hjelp kontakter henne via private meldinger, og Tanya koordinerer det hele. Hun legger ned masse arbeid og bruker egen tid og eget hus til lagring av klær og matvarer. Hun står ekstra på i julen og andre høytider, og dette gjør hun ved siden av jobb og egen familie. Det står det respekt av, sier Finbraaten.

MEDHJELPERE

Hun legger til at Tanya også har gode medhjelpere, men at det denne gangen var henne de ønsket å sette ekstra pris på. Det var Marianne Bing som tipset at Tanya fortjente å få prisen.

– Hun har sine egne ting med jobb og familie, men legger ned en imponerende innsats for andre som ikke har det så bra. Det tar mye tid og krefter, og er svært beundringsverdig, sier hun.

– Hun ordnet for eksempel med mange julegaver til folk, og er i gang med å planlegge påskeegg i forbindelse med høytiden vi står foran nå. Mange har dårlig med mat og penger i perioder, og da er tilbudet hun og medhjelperne sørger for helt fantastisk bra. Det er også svært positivt at det er et lavterskeltilbud, der listen for å ta kontakt er lav. Dermed når hun ut til mange mennesker som trenger det, sier Bing.

LES OGSÅ: Priser som gleder

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no