23. mar
Nytt behandlingstilbud. Helsegründer Ole Andreas Underland og huspsykiater Hans Arvid Øberg gleder seg til å ta imot inntil 30 pasienter innenfor rus og psykiatri på nysatsingen Hurdalssjøen Recoverysenter.
 
Privat helseforetak starter psykiatrisk sykehus ved Hurdalssjøen
HURDAL. Incita tar sats og starter psykiatrisk sykehus med minimum 30 plasser ved Hurdalssjøen.

Publisert: 08.apr.2015 15:23
Oppdatert: 27.jan.2017 13:04

- Fysisk aktivitet, samtaleterapi, kosthold og snakk om åndelige spørsmål. Det er mange ting du kan gi et menneske i krise før du gir medisiner. Alt som ikke gir bivirkninger bør være prøvd først, og håp er et viktig stikkord. Mennesker i krise trenger håp, sier daglig leder i Incita, Ole Andreas Underland, til EUB.
Helsegründeren vet hva han snakker om. Han er psykiatrisk sykepleier i bunnen, og startet sitt første helseforetak i 2000.
- Jeg har alltid hørt på brukerne, og lyttet til deres behov. Vi har bygd oss opp på den måten, poengterer Underland.
Nå lytter han til brukerne på nytt, nærmere bestemt gjennom brukerorganisasjoner innen psykisk helse. Representanter fra «Hvite Ørn» og «We Shall Overcome» sitter i styringsgruppen til nysatsingen, som vil foregå ved Hurdalssjøens bredd.
LES OGSÅ: Incita må stenge dørene til ett sykehjem

Hurdalssjøen Recovery

Fordelt over 2.500 kvadratmeter der Østsiden bo- og behandlingssenter hadde tilholdssted før vil det nystartede behandlingstilbudet holde til. 1. april skiftet stedet navn til Hurdalssjøen Recoverysenter, og søknaden om å få status som fullverdig psykiatrisk sykehus er levert inn. I løpet av våren og sommeren starter de opp.
- Det er mulig å få mennesker med rusproblemer og psykiske problemer å lære seg å leve med helseplagen uten at den styrer livet ditt. Noe av nøkkelen er å trekke inn brukernes erfaringer som kunnskapsgrunnlag for behandlingen. Her vil vi også trekke inn en serie eksperter med lang fartstid. Vi vil også bruke folk som har slitt og hatt utfordringer i behandlingsløpet. Ingen vet bedre hvordan det er å ha det vanskelig, sier Underland.

60 nye Arbeidsplasser

Ved fullt belegg regner Underland med at storsatsingen vil gi 60 kompetansearbeidsplasser. Per i dag vil institusjonen være avhengig av at pasienter henvises fra et offentlig sykehus. Men fritt behandlingsanlegg kan være på trappene fra sentralt hold. Flere partier ønsker dette.
- Da vil du kunne søke deg hit på egen hånd. Vi kommer til å bli det første psykiatriske sykehuset i Norge som drives etter Recovery-prinsippet.
Han trekker fram beliggenheten som én av de viktigste grunnprinsippene i behandlingen.
- Grunnlaget for hvordan mennesker møtes er viktig. For meg har det alltid vært viktig å møte menneskene der de er. Det bidrar til å gi dem respekt og verdighet, og det er viktige elementer i enhver behandling, sier Hans Arvid Øberg, ansatt som huspsykiater på institusjonen.
LES OGSÅ: Bøn og Valstad sykehjem er reddet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no