26. mar
GLATT: – Tro det eller ei, det er snart vinterføre igjen, sier Jan Ivar Engebretsen hos NAF Øvre Romerike. Nå inviteres det til Åpen dag med glattkjøring på NAF Øvingsbane ved Fet.
 
Prøv deg på glattisen
8. september har NAF Øvre Romerike åpen dag på øvingsbanen ved Fet.

Publisert: 05.sep.2018 17:00
Oppdatert: 04.sep.2018 12:47

– Tro det eller ei, det er snart vinterføre igjen. NAF Øvre Romerike inviterer til en åpen og trafikksikker dag på NAF Øvingsbane ved Fet, sier Jan Ivar Engebretsen, mediekontakt hos NAF Øvre Romerike.

Han påpeker at det for en trafikant er viktig å oppleve og forstå årsaken til at farlige situasjoner oppstår.

BEGRENSNINGER

– Å kjenne sine egne begrensninger er også avgjørende. Alle som kjører bil har en gang lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette én gang, den gangen de tok førerkort. Under Åpen dag får bilføreren testet ut sine ferdigheter på glatt føre, som kan være med på å redde ditt eget og medtrafikanters liv, sier Engebretsen.

Også 16-åringer kan delta om de har med ledsager. Ungdom uten førerkort, men med trafikalt grunnkurs kan kjøre på banen denne dagen, da med ledsager som er minimum 25 år og hatt førerkort i den klassen man skal øvelseskjøre i uavbrutt i fem år.

BEHOV FOR OPPFRISKNING

– Men hvorfor bør du benytte anledningen og trene på glattkjøring? Utviklingen av førerstøttesystemer har vært formidabel, men mange kan ikke bruke førerstøtten som er i bilen sin fullt ut, og de nye bilene oppfører seg annerledes enn de gamle, sier Engebretsen.

– Når én av to bilførere i Norge er engstelige for å kjøre bil om vinteren, viser det at det er et behov for mange å friske opp sine kunnskaper om å kjøre på glatta. På NAFs Åpen dag kan du bli kjent med egen bil, få tips om hvordan du skal reagere i farlige situasjoner, og hvordan du kan unngå farene.

PRØV EL-BIL

Han opplyser at de som er interessert i å prøve en elbil kan gjøre det med en Tesla denne dagen.

– Det vil være konkurranse med spennende premier, demonstrasjon av bråstopp i bil, kjøring på bane hvor du får øvd deg på glatta, synstest og mye mer, sier Engebretsen.

Dagen er gratis og åpen for alle, enten du er NAF-medlem eller ikke.

LES OGSÅ: Politiet på glatta – når hvert sekund teller

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FERDIGHETER: Jan Ivar Engebretsen håper mange vil teste sine kjøreferdigheter på glatta når NAF Øvre Romerike inviterer til glattkjøring.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no