19. jul
NY UTLYSNING: Bane NOR inviterer nok en gang til konkurranse for byggingen av nytt dobbeltspor nord for Eidsvoll stasjon til Langset, og Norges lengste jernbanebru over Minnevika.
 
Prøver seg igjen
Bane Nor inviterer nok en gang til konkurranse om byggingen av dobbeltspor fra Eidsvoll nord til Langset.

Publisert: 20.jul.2018 13:00
Oppdatert: 17.jul.2018 11:51

Forrige gang de utlyste prosjektet, ble det avlyst på grunn av manglende konkurranse. Nå prøver de seg igjen.

– Vi har gjort noen justeringer i kvalifikasjonskravene og håper å tiltrekke oss flere interesserte tilbydere i denne runden, slik at vi oppnår tilstrekkelig konkurranse. Justeringene vi har gjort er å tydeliggjøre de økonomiske kvalifikasjonskravene, som driftsresultat og gjeldsgrad, sier prosjektsjef Rønnaug-I. Resset.

Men hun vil ikke kommentere hvor mange eller hvem som søkte kvalifisering i forrige runde som det ikke ble noe av.

NORGES LENGSTE

Utførelsesentreprisen for strekningen Eidsvoll nord-Langset omfatter byggingen av 4,5 kilometer med nytt dobbeltspor, en mindre tunnel på Kråkvål, tre mindre bruer, og Minnevika jernbanebru på 836 meter. Den brua blir den mest tidkrevende operasjonen, og byggetida blir tre-fire år,

Brua skal rage 16 meter over normal sommervannstand slik at det blir klaring for Skibladner. Den skal gå temmelig vannrett, noe som betyr at entreprenøren må skjære seg 15–16 meter ned i terrenget på sørsida av Minnevika.

Minnevika jernbanebru blir Norges lengste jernbanebru og skal bygges på svevende pæler over Minnevika, ifølge pressemeldingen.

I tillegg skal 1,3 millioner kubikkmeter med masser flyttes i forbindelse med utbyggingen.

KLART TIL VÅREN

Bane Nor opplyser at kvalifiserte leverandører blir invitert videre i løpet av oktober 2018.

– Fremdriften i prosjektet er uendret. Innstillingen for hvem som får oppdraget med å bygge skal være klar i mars i 2019. Byggestart er før sommeren 2019, og dobbeltsporet fra Eidsvoll nord til Langset tas i bruk i slutten av 2023. Kontraktarbeidene skal være fullført siste halvdel av 2024, sier Resset i pressemeldingen.

ER TILDELT

Nylig tildelte Bane Nor den første av de to dobbeltsporkontraktene i Eidsvoll. Det er NCC som skal bygge dobbeltsporet fra Venjar til Eidsvoll nord.

– De byggearbeidene går i gang høsten 2018 og det nye dobbeltsporet fra Venjar til Eidsvoll nord er planlagt tatt i bruk i 2022, sier Resset.

Gardermobanen har dobbeltspor fra Oslo til nettopp Venjar, rundt fire kilometer sør for Eidsvoll stasjon. Utbyggingen av Gardermobanen ble kostnadsberegnet til 4,6 milliarder kroner, med en usikkerhet på rundt 20 prosent begge veier. Totalt, inklusive togsett, kostet det 10 milliarder kroner å bygge Gardermobanen. Dette omfatter dog mer enn det som opprinnelig ble planlagt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no