24. apr
STENGT: - Ingen politikere i kommunen løftet en finger for å beholde de 50 statlige arbeidsplassene i Skatt Øst som nå flyttes ut av Jessheim, sier Petter Stensby.
 
Provosert over at ingen gjorde noe
Forskjellen på teori og praksis i Ullensaker irriterer Petter Stensby.

Publisert: 31.jan.2018 19:00
Oppdatert: 01.feb.2018 10:08

I juni 2017 stengte Skatt Øst døra og flyttet ekspedisjonen til Lillestrøm. Folk i Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad, Hurdal, Gjerdrum og Nes må dit for å få personlig hjelp. I år forsvinner alle de ansatte.

– Et servicekontor med 15.000 kunder årlig, og 50 lokale arbeidsplasser ble fjernet fra landets raskest voksende region. Som har landets hovedflyplass og nyeste sykehus, og landets største næringspark snart under utbygging, sier Petter Stensby oppgitt.

Han mener det ikke er ett fornuftig argument for hvorfor kontoret på Jessheim måtte stenge.

– Vi som er igjen jobber bare administrativt og ser daglig kunder som prøver å komme inn for å snakke med oss, men døra er låst nå, sier han.

TOGET HAR GÅTT

– Slike justeringer skjer i alle bransjer, Skatteetaten er vel intet unntak?

– Jeg har ingen problemer med å se at toget har gått, og selvsagt vet jeg at samfunnet blir modernisert. Men det irriterer at ingen politiker her, så vidt jeg vet, løftet en finger for disse arbeidsplassene. Heller ikke våre to lokale stortingsrepresentanter Tone Trøen (H) og Anniken Huitfeldt (Ap). Sistnevnte gadd ikke engang å svare på mailen min. De er valgt inn fra Øvre Romerike, hvorfor kjemper de ikke vår sak?

Stensby sier at den eneste som tok kontakt da han luftet problemstillingen i fjor, var Sigbjørn Gjelsvik fra Sørum Senterparti.

– Og det var bra, men han gjorde det selvsagt ut fra et distriktspolitisk hensyn, sier han.

POLITIHØGSKOLEN

Da EUB nylig brakte nyheten om at ordføreren lenge har villet ha Politihøgskolen hit, og ønsker de statlige arbeidsplassen velkommen, sprakk det for Stensby.

– Politiske ledelse etterlyser statlige arbeidsplasser, men da vi mistet 50 slike, besatt av folk fra Øvre Romerike, gjorde de ingenting. Skattekontoret kan like gjerne ligget her, som på Lillestrøm ikke minst med tanke på den enorme veksten vi får fremover.

– Alt skattekontoret kan tilby er kan folk gjøre via nettet. Hva er problemet?

– Mange er ikke på nett, og vil ha personlig hjelp når det er snakk om skatt.

– Du jobber på dette kontoret, snakker du for din syke mor?

– Nei, dette sier jeg fordi vi har mistet et servicetilbud som mange brukte. At de må til Lillestrøm synes jeg er for galt.

FULGTE MODERPARTIET

Varaordfører Willy Kvilten (H) sier at partigruppa i Ullensaker fulgte moderpartiets standpunkt i flyttingen av det lokale skattekontoret.

– Petter Stensby har rett i at vi ikke gjorde mye i aktivt denne saken. Dette på bakgrunn av at regjeringspartiene har som ambisjon å effektivisere offentlig sektor. Flyttingen av skattekontoret fra Jessheim til Lillestrøm er en del av den pakka, og vi i Ullensaker Høyre valgte altså å respektere standpunktet til vårt moderparti, sier han.

SNAKKET VARMT OM HØGSKOLE

Mandag var ordfører Tom Staahle og varaordfører Willy Kvilten i Stortinget.

– Vi inviterte Akershus-benken for å snakke om å legge Politihøgskolen til Ullensaker. Representantene fra H, Frp og Sp kom, og synes vi er en lokalisering som absolutt kan være aktuell. Man flere kommuner har gjort det samme, vi er slett ikke alene, sier Kvilten.

Han mener Ullensaker har mange gode argumenter for høgskolen.

– Vi har alle muligheter og skolen får det som de vil – sentrumsnært, ved forsvarsinstallasjoner som gir synergier, eller i næringsparken. Vi får ny skytebane på Hauerseter, her er store treningsområder og ikke minst gode kollektivtilbud, påpeker han. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no