20. okt
OMRÅDET: Den aktuelle tomta ligger mellom Dal stadion og vegen på tvers i bildet.
 
Rådmannen anbefaler ja til familieinternat
DAL. Politiets utlendingsenhet ønsker å etablere et familieinternat på Dal. Naboene protesterer, men nå anbefaler rådmannen at kommunen skal si ja.

Publisert: 17.aug.2017 15:00
Oppdatert: 17.aug.2017 19:49

Familieinternatet er tenkt etablert i Hellestadvegen på Dal. Det skal huse familier med barn som har fått avslag på sin søknad om asyl og derfor skal sendes ut av landet igjen.

– Dette er et viktige samfunnsmessige hensyn knyttet til Norges forpliktelser til å håndtere asylsøkere ivaretas, påpeker rådmannen.

– Dispensasjon innebærer tilførsel av statlige arbeidsplasser til Eidsvoll, tiltaket tilsidesetter ingen vesentlige regionale eller nasjonale hensyn og kan enkelt reverseres dersom det i framtida ikke lenger skulle være behov for det, skriver rådmannen i sin saksutredning.

Naboene er ikke enige i rådmannens vurderingen. Det har kommet inn 33 klager og innspill til dispensasjonssøknaden.

Området dere familieinternatet er tenkt etablert, er regulert til barnehage. Politiets utlendingsenhet har søkt om dispensasjon fra denne planen, og det synes altså rådmannen er greit.

– Formålet med dispensasjonen er å skaffe til veie tilpasset og verdig opphold for barn med familie som avventer uttransportering. Ved innvilgelse av denne dispensasjon settes det som vilkår at tomta blir omregulert, med forbehold om at det eventuelt blir vedtatt å gjøre tiltaket permanent, skriver rådmannen.

Saken skal behandles politisk i hovedutvalget for næring, plan og miljø førstkommende tirsdag.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no