18. jul
SLUTTET: Paul Glomsaker, rådmann i Nannestad, sluttet med umiddelbar virkning mandag.
 
– Vi har fått til veldig mye, og kommunen er betydelig styrket økonomisk
Paul Glomsaker er fornøyd med utviklingen i Nannestad under hans periode som rådmann.

Publisert: 20.mar.2018 21:00
Oppdatert: 20.mar.2018 15:48

Kommunestyret godkjente enstemmig forslaget til sluttavtale med rådmann Paul Glomsaker som ble behandlet mandag kveld.

Han har vært rådmann i Nannestad siden juni 2013.

Saken ble behandlet i lukket møte. Avtalen er inngått 18. mars, med virkning fra 19. mars. Opphør av arbeidsforholdet er 30. september i år, dersom han i mellomtida ikke begynner i annen jobb.

ETT ÅRS LØNN

Glomsaker får et sluttvederlag på ett års grunnlønn, om lag 1,2 millioner kroner, fordelt over månedlige terminer, med første termin i oktober i år og siste termin i oktober 2019.

Kjetil Kokkim, personal- og organisasjonssjef i Nannestad kommune, blir konstituert rådmann fram til ny blir ansatt.

– Dette kan vel tidligst skje utpå høsten, sier Thue.

Han ønsker ikke å kommentere avgangen til rådmannen ytterligere.

I avtalen heter det at det under rådmannens ledelse er gjennomført en rekke viktige og nødvendige endringsprosesser i kommunen, og at kommunens økonomi er betydelig styrket, og at det er gjennomført flere større utbyggingsprosjekter med gode resultater.

– HAR FÅTT TIL MYE

I en kommentar til EUB sier Glomsaker at han er fornøyd med utviklingen i Nannestad under hans periode som rådmann.

– Vi har fått til veldig mye, og kommunen er betydelig styrket økonomisk. Nannestad er også kåret til den mest kostnadseffektive kommunen i landet, noe som skyldes en kompetent og effektiv organisasjon. Nannestad leverer gode tjenester og skårer også meget godt når det gjelder rask saksbehandling i byggesaker, sier Glomsaker.

Utover dette ønsker han ikke uttale seg.

Glomsaker står fra fratredelsestidspunktet fritt til å ta annet arbeid, forutsatt at dette ikke strider med inngått avtale. Eventuell inntekt fra annet arbeid kommer i fradrag i hans ytelser fram til opphørstidspunktet.

KONFIDENSIELT

I avtalen heter det også at den behandles konfidensielt fram til godkjennelse av sluttavtalen er gitt av kommunestyret og at det deretter er å anse som et offentlig dokument. Derfor ble møtet lukket mens behandlingen av saken pågikk. Det er også enighet mellom partene om at omstendighetene rundt avtaleinngåelsen skal være konfidensiell.

Glomsaker har bakgrunn fra blant annet Norges idrettshøgskole, Kulturdepartementet og Forsvaret. Han har også vært generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Kokkim konstituert

Kjetil Kokkim, stabssjef organisasjon og utvikling i Nannestad kommune, er nå konstituert rådmann.

– I den situasjonen vi nå er i så er det naturlig at vi i fellesskap ser på hvordan vi skal løse de organisatoriske utfordringene på en best mulig måte. Dette vil jeg gjøre i tett samarbeid med øvrige ledere i Nannestad kommune og i nær dialog med den politiske ledelsen, sier Kokkim.

Han forteller at han nå vil se nærmere på hvordan han skal organisere sin jobb som personalsjef.

– Det må avklares om jeg fortsatt kan ivareta deler av oppgavene som personalsjef, og om noe skal delegeres, sier Kokkim.

Han har også tidligere vært konstituert som rådmann, da i perioden etter at Jon Sverre Bråten sluttet og inntil Paul Glomsaker ble tilsatt.

Siden februar i år har han i tillegg vært konstituert som virksomhetsleder skole.

– Dette er noen jeg ikke kan ha som ansvarsområde når jeg nå skal fungere som rådmann. Jeg håper vi får en ny virksomhetsleder for skole på plass i løpet av noen få måneder, sier Kokkim.

Han har også tidligere hatt oppgaver med å ivareta kulturvirksomheten inntil ny kultursjef ble tilsatt og fulgt opp barnevernstjenesten

– Jeg håper at vi kan ha en ny rådmann på plass i løpet av høsten, sier Kokkim.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KONSTITUERT: Kjetil Kokkim, personal- og organisasjonssjef i Nannestad kommune, er konstituert som rådmann fram til ny blir tilsatt.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no