25. jun
 
Rapport fra skjenkekontrollen: Alt er ok
JESSHEIM. Byens utesteder og alkoholutsalg får toppscore på gode rutiner.

Publisert: 21.apr.2017 21:00
Oppdatert: 21.apr.2017 21:24

Alle aktører som selger alkohol må følge alkoholloven. Og innsatsen deres blir kontrollert. På Øvre Romerike gjøres den jobben av firmaet Trygg24. Kontrollørene deres kommer uanmeldt og anonyme, og rapporterer til kommunen om hva de har sett.

MØNSTERKOMMUNE

– Ullensaker er nesten en mønsterkommune i dette henseende, de har alt på stell. Det er så bra at jeg bruker dem som eksempel på seminarer, påpeker daglig leder Ronny Rinde.

Han skryter av det gode samarbeidet mellom kontrollørene, utestedene, politiet og Ullensaker kommune.

– På Jessheim er det alltid god kontakt mellom kontrollørene og politiet. Sammen med Fredrikstad er Jessheim det stedet blant de nesten 50 kommunene vi dekker der det er mest politi i gatene i forhold til antall utesteder. Dessuten har utestedene flinke dørvakter, og det er bra for alle parter, sier han.

SMÅTULL I PÅSKEN

EUB har sett mange av kontrollørenes rapporter over de siste månedene, og et stort flertall av dem kvitteres ut med Alt OK!

– På Jessheim er veldig ofte alt OK. Selvsagt forekommer det brudd, men ikke på langt nær i det omfanget man skulle tro med alle utestedene der, sier Rinde.

– Hva legger du i småtull?

– I påsken for eksempel ble flere personer nektet adgang og det førte til litt bråk ute på gata. Men inne på utestedene var det aller meste på stell, og da har vaktene gjort jobben sin.

LES OGSÅ: Bortvist fra sentrum

– Hva ser kontrollørene spesifikt etter?

– Det er særlig overskjenking, fortsatt skjenking av åpenbart berusede gjester eller at slike får være i lokalet. De skal ut, men vi gir alltid bartender eller vakt noen minutter til å ordne dette etter vi har gitt dem beskjed om den aktuelle gjesten.

OPPDRAG FRA KOMMUNEN

Trygg24 har 23 kontrollører, de fleste i aldersgruppen 30–60 år. Når de kommer på kontroll kan de være på Jessheim i flere timer av gangen, og innom utestedene flere ganger før de gir seg til kjenne.

– Kommunen har veldig bra struktur på hvor mange kontroller vi skal utføre i løpet av en måned. Denne jobben er ofte sesongbetont, med økt innsats i for eksempel i julebordtiden, men det betyr ikke at alt er perfekt i de rolige periodene. Da skal det også være orden, derfor må vi kontrollere da også, påpeker Rinde.

FORNØYD

Lensmann Morten Huse har alltid sagt at Jessheim er en trygg by å gå ut i, og det framholder han.

– Jeg er fornøyd med tingenes tilstand. Selvsagt vil det alltid være ting å justere, men det ordner vi med god dialog mellom partene. Vi har løpende kontakt og møter, og et særdeles godt samarbeid med dem som driver utestedene, understreker han.

 
Trygt. Vinterens uteliv på Jessheim har vært rolig. - Jessheim har vært og er en trygg by, sier en fornøyd lensmann Morten Huse.
ALT OK. - Ullensaker er bortimot en mønsterkommune i skjenkeøyemed, sier daglig leder Ronny Rinde i Trygg24.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no