23. jul
STOR REGISTRERING: Arkeologene Helan Recasens Sala, Anne Herstad og Bjarne Gaut registrerte hele 2.139 eiendommer i Eidsvoll med private avløpsanlegg. Arkivfoto: Marit Lunddal Løken.
 
Registrerte 2.191 eiendommer med private kloakkløsninger
EIDSVOLL. Den arkeologiske registreringen fant 59 eiendommer der vann- og avløpsanlegg kan komme i konflikt med automatisk fredede kulturminner.

Publisert: 16.aug.2017 18:00
Oppdatert: 15.aug.2017 18:31

Registreringen som Eidsvoll kommune gjennomførte i fjor, var en forberedelse til innføring av nye krav til avløpsløsninger. Innen 2021 skal alle private anlegg tilfredsstille forurensingsforskriftenes krav til utslipp.

Arkeologene registrerte 32 eiendommer der det er stor sannsynlighet for funn av fredede kulturminner. Her må fylkeskommunen foreta vurdering før ethvert inngrep. Ved 27 andre eiendommer må deler av innmarka og tunområdet skjermes for inngrep.

I alt ble 2.191 eiendommer med private kloakkanlegg registrert. For 1.193 av disse er det så liten sannsynlighet for funn av fredede kulturminner at de blir automatisk fritatt for arkeologisk vurdering. 936 andre eiendommer fritas også for en slik vurdering ved anleggelse av nye VA-anlegg, men ikke for andre byggetiltak eller inngrep.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no