17. jun
bygger om. - Summa summarum så blir det bedre for barnefamiliene, og det blir økt kapasitet til å ta ut voksne som skal sendes ut av landet, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Arkivfoto
 
Regjeringen bygger nytt på Trandum
ULLENSAKER. Regjeringen ønsker å bedre forholdene for asylbarn som skal sendes ut av landet og utvider utlendingsinternatet på Trandum med en ny bygning.

Publisert: 08.feb.2017 09:40
Oppdatert: 01.mar.2017 11:06

Det melder NRK.

Flere menneskerettsorganisasjoner og Sivilombudsmannen har lenge hevdet at internatet er uegnet og skadelig for barn, skriver NTB.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener forholdene blir bedre med nybygget, som skal ligge utenfor området hvor internatet ligger i dag.

- Dette har vært en diskusjon som har pågått lenge om hvorvidt fasilitetene her er optimale for barnefamilier. Vi er kommet fram til at vi kanskje kan få enda bedre tilbud på utsiden av selve Trandum, sier Listhaug til NRK.

Med det nye bygget får man også økt kapasiteten.

- Summa summarum så blir det bedre for barnefamiliene, og det blir økt kapasitet til å ta ut voksne som skal sendes ut av landet, sier Listhaug.

I fjor bodde 143 barn og deres foreldre på familieavdelingen på Trandum mellom ett og 24 døgn.

LES OGSÅ: Innsatt satte fyr på madrass - to sendt til Ahus

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no