15. sep
KLASSEBILDE. Regjeringen er igjen samlet for budsjettkonferanse ved Hurdalsjøen hotell og konferansesenter, og igjen var det klart for årets klassebilde. Det ble en munter affære helt til statsminsiter Erna Solberg roet ned med et "hysj".
 
Regjeringen returnerte til favorittstedet
HURDAL. Det er fjerde gang regjeringen legger sin budsjettkonferanse til Hurdalsjøen hotell og konferansesenter.

Publisert: 14.mar.2017 13:39
Oppdatert: 14.mar.2017 17:51

– Ja, skal vi begynne, da? sier statsminister Erna Solberg til sin regjering. I tre dager framover står Norges budsjett for 2018 på programmet.

 Det har ryktes at når regjeringen samler seg på Hurdalsjøen hotell, der det ingen kjære mor og sus og dus. Der arbeides det hardt, både dag og natt, og slik blir nok også i år, om vi skal tolke statsministeren rett. Hun hadde ikke ett minutt å miste da hun åpent konferansen i tirsdag morgen.

LES OGSÅ: Regjeringen kommer tilbake til Hurdal

POLITI, PRESSE OG LIVVAKTER

Når Norges politiske ledelse samler seg, kryr det av politi, presse, livvakter, svarte og blankpolerte biler og strunke sjåfører. Budsjettkonferansen i Hurdal er intet unntak. Der er man på tå hev for å beskytte landets fremste politikere.

Regjeringen har leid hele hotellet til seg selv, livvakter, statssekretærer, politi og andre medhjelpere.

FØRST UT VAR FORSVARSMINISTEREN

Først ut var forsvarsministeren – Ine Marie Eriksen Søreide. I og med at det er kjent at regjeringen går inn for å øke forsvarsbudsjettet i årene framover, fikk hun gå inn i hotellet uten særlige spørsmål.

Men utenriksminister Børge Brende ble stoppet av et pressekorps som ville ha hans synspunkter på en urolig verden, med blant annet konflikt mellom Nederland og Tyrkia og hungersnøden på Afrikas horn hvor millioner av liv står i fare.

TAUSE MINISTERE

Så kom finansminister Siv Jensen. Hun gikk forbi pressen uten et ord, mens statsminister Erna Solberg, som kom like etter, nikket og smilte og ønsket pressen en god dag.

Så frøs pressen, statsminister og finansminister seg gjennom en minipressekonferanse, før det var klart for årets «klassebilde».

Og som vanlig når det skal tas klassebilde, er det bestandig noen som fniser og prater.

«Hysj», sa sjefen, lettere streng i stemmen, og da ble det orden i rekkene. Klassen samlet seg, bildet ble tatt og budsjettkonferansen kunne starte.

ANGREPET AV SP

– Sp angriper regjeringen for å være distriktsfiendtlig, statsminister. Hva svarer du til dette?

– Det er ingen grunn til et slik angrep. Distriktspolitikk er viktig, og det går bedre i distriktene enn på mange år. Det bygges veger og jernbane, men om vi skal ha gode tjenester i hele landet, må vi ha god fagkunnskap, svarer statsministeren EUB.

– Det er fjerde gang du tar med regjeringen til Hurdal. Hvis høstens valg ikke går deres veg, kan du tenke deg å komme tilbake som privatperson?

– Det ser jeg ikke bort fra, men foreløpig jobber jeg med å vinne valget, svarer Erna Solberg.

Barna om Erna: - Du ser mye snillere ut enn på TV

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no