18. nov
REVIVAL: Dag Fjeld fra Romerike Gammelbilklubb og Turid Rødland, Anita Isaksen og Kristin Hølmo fra Ullensaker korforening håper på mange gjester på Gardermoen Revival ved Forsvarets Flysamling lørdag 1. september. Samme dag arrangeres også Romeriksløpet med 100 veterankjøretøyer.
 
Ta med familien tilbake til 40-, 50- og 60- tallet
Lørdag 1. september kan man bli med tilbake til 40-, 50- og 60-tallet hvis man besøker Gardermoen Revival som arrangeres utenfor Forsvarets Flysamling. Der starter også Romeriksløpet med 100 veteranbiler på startstreken.

Publisert: 29.aug.2018 09:00
Oppdatert: 28.aug.2018 13:58

Med inspirasjon fra Goodwood Revival i England inviteres det til Gardermoen Revival 1. september.

– Jeg har ikke selv vært på Goodwood, men jeg har lest om det og syntes det virker spennende. Når Romerike Gammelbilklubb arrangerer Romeriksløpet, flymuseet har åpen dag og selv spiller jeg i Travelin Storband, så hvorfor ikke forene de tingene, slik de gjør i England, sier Christian Andresen, initiativtaker og leder for styret i Gardermoen Revival.

STARTET I FJOR - UTVIDER I ÅR

Arrangementet hadde sin spede start i fjor.

– Da inviterte jeg mange lag og foreninger, og så dannet vi et styre etter et møte. Da landet vi på at vi skulle ha et lite arrangement. Det var så morsomt at vi utvider underholdningstilbudet i år. Nå har vi litt mer, blant annet to scener, sier Andresen.

Han opplyser at Underholdningsvogna og Ullensaker korforening deltar. Det gjør også Travelin Storband.

– Det blir blant annet mange Benny Goodman-låter, og Elvis-imitator Kjetil Roos-Bjerke kommer hit. Det blir defilering av gamle traktorer og motorsykler ved Ullensaker museum, og flysamlingen er åpen. Det blir også matservering, forteller Andresen.

Ullensaker husflidslag har bunadsutstilling.

Publikum oppfordres til å stille i tidsriktige antrekk.

– Fretex vil være til stede og selger antrekk dersom man ikke har det selv. Gardermoen Revival skal være en folkefest og en tidsreise for hele familien, sier Ellinor Edlersdotter, dirigent for Ullensaker korforening.

Hun forteller at koret har spesiallagde arrangement til denne dagen.

Andresen opplyser at arrangementet er støttet av Ullensaker og Nannestad kommuner.

ROMERIKSLØPET

Samtidig går det 36. Romeriksløpet av stabelen.

– Det bruker å være med om lag 100 veterankjøretøyer på løpet, som i år er om lag sju mil på veger i Nannestad, Gjerdrum og Ullensaker, sier Dag Fjeld i Romerike Gammelbilklubb.

LES OGSÅ: Folk og dyr storkoste seg på prestegården

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no