25. jun
FORHÅNDSSTEMTE. - Dette er en fin mulighet for dem som er forhindret på valgdagene, sier Kjersti Torvmark som stemte i rådhuset i Eidsvoll fredag, overvåket av Eli Ann Risan.
 
Over 10.000 forhåndsstemmer
Aldri før har så mange forhåndsstemt i våre kommuner.

Publisert: 09.sep.2017 06:00
Oppdatert: 08.sep.2017 15:15

Kommunene har denne gangen brukt både Facebook, e-post og tekstmeldinger for å minne om muligheten for forhåndsstemming. Det kan være én av grunnen til den store oppslutningen.

– FIN MULIGHET

Kjersti Torvmark fra Bøn er blant de mange som benyttet muligheten til å avgi stemme før selve valgdagene.

– Jeg fikk en tekstmelding med påminnelse om siste mulighet, men jeg hadde allerede bestemt meg. Jeg forhåndsstemte ved forrige valg også, sier hun.

– Forhåndsstemming gir en fin mulighet til å kunne delta i valget. Det er ikke alle som har mulighet på selve valgdagen. Noen må jobbe, andre er borte. Sjøl har jeg to små barn hjemme, og da er det fint å kunne stemme når det passer, sier Torvmark.

– Dette er en veldig grei ordning. Jeg jobber mye ute og er ofte på reisefot. Nå hadde jeg en dag fri, og da passet det fint å stikke innom rådhuset, sier Trond Alexander Furulund fra Minnesund.

ULLENSAKER

– Jeg regner med at vi kommer opp mot 30 prosent forhåndsstemmer denne gangen, forteller Kurt Kristoffersen som er valgansvarlig i Ullensaker kommune.

Da vi snakket med ham fredag formiddag, var det i Ullensaker avgitt over 6.300 forhåndsstemmer. Det utgjør mellom 26 og 27 prosent av antallet stemmeberettigede i kommunen.

I Ullensaker har det vært to steder der det har vært mulig å forhåndsstemme, i rådhuset på Jessheim og på Romerikssenteret på Kløfta.

– Lett tilgjengelighet er nok også en årsak til at vi har fått langt flere forhåndsstemmer i år enn tidligere, mener Kurt Kristoffersen.

EIDSVOLL

– Vi har hatt stor pågang lenge, og oppslutningen har blitt større og større jo nærmere valget vi er kommet, sier Eva Dybli i Eidsvoll kommune.

– Bare torsdag hadde vi 406 som stemte i rådhuset, forteller hun.

Inntil fredag formiddag var det registrert vel 2.600 forhåndsstemmer i Eidsvoll.

I tillegg til råhuset i Sundet, har det vært mulig å forhåndsstemme på Gladbakk på Råholt fredager og lørdager.

– Vi har dessuten vært rundt på sykehjemmene, på den videregående skolen og hjemme hos dem som har meldt fra at de ikke har mulighet til å komme til stemmelokale, forteller Hanne Brun som er ansvarlig for forhåndsstemmingen i kommunen.

NANNESTAD

Også i Nannestad har oppslutningen vært rekordstor

– Den har vært mye bedre enn tidligere, kommenterer Lillian Aasheim som er leder av valgadministrasjonen.

Inntil fredag formiddag hadde over 1.300 forhåndsstemt i Nannestad.

– Folk har hatt mulighet til å stemme på kommunehuset. I tillegg har vi vært ute på sykehjemmet og på den videregående skolen, forteller Aasheim.

HURDAL

I Hurdal har hver fjerde stemmeberettigede avgitt forhåndsstemme. Til og med torsdag hadde 534 hurdølinger forhåndsstemt.

TALLENES TALE

Antallet stemmeberettigede og antallet avgitte forhåndsstemmer til og med torsdag.

Ullensaker
Stemmeberettigede: 23.678
Forhåndsstemmer: 6.287 = 26,6 %

Eidsvoll
Stemmeberettigede: 17.370.
Forhåndsstemmer: 2.441 = 14,1%.

Nannestad
Stemmeberettigede: 8.619.
Forhåndsstemmer: 1.289 = 15,0 %

Hurdal
Stemmeberettigede: 2.151.
Forhåndsstemmer: 534 = 24,8 %

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STOR OPPSLUTNING: – Jeg regner med at vi kommer opp i 30 prosent forhåndsstemmer, sier Kurt Kristoffersen som er valgansvarlig i Ullensaker. Foto Sara Marie Vollset.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no