16. jul
PÅ JESSHEIM-BESØK. President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, var også på plass under det store arrangementet lørdag. Her sammen med sin kollega Alemka Pinjo, koordinater for beredskap og hjelpekorps for Akershus.
 
Røde Kors-presidenten: – Et viktig bidrag til lokalsamfunnet
JESSHEIM. Sven Mollekleiv var imponert over engasjementet til hjelpekorpsene i helga.

Publisert: 07.mai.2017 19:30
Oppdatert: 07.mai.2017 19:31

Mandag 8. mai er den internasjonale Røde Kors-dagen, og i hele landet ble det denne helgen arrangert ulike markeringer.

Det største av markeringene var distriktsmesterskapet i hjelpekorps, og president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv var på plass for å møte alle deltakerne, og de mange frivillige som var i aksjon.

FOKUS PÅ FØRSTEHJELP

– I år har vi valgt å fokusere spesielt på førstehjelp. Vi har gjennomført undersøkelser som viser at kun fire av ti sier de er trygge på hva de skal gjøre, om de kommer ut for en situasjon med for eksempel hjertestans, eller en trafikkulykke, forteller Mollekleiv.

Røde Kors oppfordrer alle til å benytte seg av de ulike mulighetene for å gjennomføre førstehjelpskurs.

– I mange situasjoner er det du og jeg som må trå til. Den første hjelpen er ofte helt livsviktig, sier presidenten, som var imponert over engasjementet han fikk se fra alle lokallagene på Jessheim denne helga.

ROS TIL LOKALLAGENE

– Akershus Røde Kors er dyktige. De er til stede, og tilbyr mange viktige støttefunksjoner som må til for at vi skal ha et trygt, og ikke minst et varmere samfunn. Arrangementet i dag er virkelig flott gjennomført, og vi håper det vil bidra til å gi de som allerede er med i Røde Kors mer inspirasjon. Det å vise seg fram er også et ledd i rekrutteringen vår, og vi trenger absolutt flere hender. For dem som tenker at de kan, eller har lyst til å bidra, så er bare å ta kontakt med sine lokallag der man holder til, oppfordrer Mollekleiv.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no