26. apr
ROSA. Dette er noen av damene du møter under Rosa Sløyfeaksjonen 2009 på Øvre Romerike. Fra venstre: Liv S. Jacobsen, Eva Fritzon, Ellen Adolfsen, Kari Sørensen og Grethe Storbråten Øye.
 
Rosa sløyfe aksjonerer igjen
En av ti norske kvinner vil få brystkreft i løpet av livet. Rosa sløyfeaksjonen har som mål å samle inn penger til forskning og øke kunnskapen om denne sykdommen.

Publisert: 13.okt.2009 07:22
Oppdatert: 26.jan.2017 12:25

Rosa sløyfeaksjonen kan markere sitt tiårsjubileum i år. Aksjonen er internasjonal og arrangeres i oktober måned.

SOLIDARITETSMARSJ
Foreningen for brystkreftopererte på Øvre Romerike har i år alliert seg med EIF Vandrelag og Eidsvoll Frivilligsentral for å arrangere en Rosa sløyfe solidaritetsmarsj.

Den går ut fra EIFs klubbhus om ettermiddag 20. oktober. Det er flere løypelengder å velge mellom, fra to til ti kilometer.

Torsdag formiddag den 15. oktober kommer Rosa sløyfebussen til Jessheim Storsenter. Her kan folk få støtte aksjonen ved å kjøpe forskjellige Rosa sløyfeartikler og effekter.

HELBREDES
Antall kvinner som overlever brystkreft er økende.

Ifølge Kreftregisteret lever 87,5 prosent av alle kvinner som blir rammet fem år etter at de har fått diagnosen.

Brystkreft er den hyppigste kreftformen hos kvinner med rundt 2800 nye tilfeller i Norge hvert år. Men det er ikke bare kvinner som rammes. Hvert år får rundt 20 menn denne diagnosen.
Takket være forskning og bedrede behandlingsmetoder, overlever stadig flere. I år skal aksjonen fokusere spesielt på forebygging og tidlig oppdagelse for at enda flere skal overleve sykdommen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no