24. apr
SYKEHUS. Polio førte til lange sykehusopphold for mange små barn. Foto fra arkivet etter Rikshospitalet, Sophies Minde, Riksarkivet.
 
Rotary vil utrydde polio. Samler inn penger
KLØFTA. I forbindelse med Poliodagen markerer Kløfta Rotaryklubb prosjektet End Polio på Romerikssenteret lørdag 22. oktober.

Publisert: 20.okt.2016 11:44
Oppdatert: 27.jan.2017 14:40

Da stiller klubbens medlemmer med informasjon og innsamlingsbøsser på Romerikssenteret. Målet er å samle inn penger til Rotarys kampanje for å utrydde den uhyggelige sykdommen poliomyelitt.

- Og husk, for hver krone vi får inn, bidrar Bill Gates og hans fond med to kroner, sier Gro Holt, president Kløfta Rotaryklubb.

Ofre for polio kan bli lammet i ulike deler av kroppen. I visse tilfeller angriper viruset lungene, og det kan være livstruende. I begynnelsen av forrige århundre førte polio til tusenvis av dødsfall. Først på 1980-tallet begynte vaksineinnsatsen for alvor å få bukt med sykdommen.

- I dag er det nesten bare i Afghanistan og Pakistan det fortsatt er risiko for å bli smittet med polio. Mandag 24. oktober er verdens poliodag. Vil du vite mer om arbeidet, kan du treffe representanter fra Rotary på standen på Romerikssenteret førstkommende lørdag, og du får anledning til å gi et bidrag til den endelige utryddelsen av polio du også, sier Holt.

LES OGSÅ: Mottok sin 5. Paul Harris Fellow-utmerkelse

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no