25. apr
lions. Norges ambassadør til Litauen, Dag Malmer Halvorsen, roste RUSK, her ved Mina Jacobsen og Keven Tveter Pedersen. Mona Julsrud Tornquist er Lions-medlem og sang på konserten. Foto: Signe Strand
 
RUSK-elever hos ambassadøren
RÅHOLT. For fjerde året på rad har elevene ved Råholt ungdomsskole gitt alle pengene fra den årlige jobbedagen til barn og unge i Vilnius, Litauen.

Publisert: 11.jun.2017 14:00
Oppdatert: 07.jun.2017 18:09

I år var gaven 90.000 kroner. De åtte Lions-klubbene på Øvre Romerike har i 18 år støttet et barnehjem i Vilnius, som i dag har 80 barn og unge.

– Vi har alltid hatt mange gode støttespillere, og blant dem er absolutt elevene på RUSK. Elevene gjør virkelig en stor innsats for vanskeligstilte barn og unge i et land med mye fattigdom, sier prosjektleder Einar Kjøren.

Med på årets første hjelpesending var Mina Jacobsen og Keven Tveter Pedersen fra RUSK.

340.000 kroner

– Ungdommene er fantastiske. I løpet av de fire siste årene har de til sammen gitt 340.000 kroner til barnehjemmet, sier Kjøren.

I tillegg har de årlig samlet inn klær og utstyr til barn og unge, som også denne gangen var med i traileren fra Råholt.

Ungdommene fra RUSK ble tatt imot av Norges ambassadør til Litauen, Dag Malmer Halvorsen. I sin tale berømmet han deres innsats. Den norske ambassaden betalte også i år leie for kirkekonserten som har blitt en tradisjon at Lions gjennomfører i Vilnius i forbindelse med vårens hjelpesending. Alle opptrer gratis. Fra Norge deltok også i år Mona Julsrud Tornquist fra Eidsvoll.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no