19. apr
 
Russepresidenten: – Vi ønsker å unngå uheldige episoder
JESSHEIM. Russepresident Malin Blegen sier de samarbeider godt med politiet. Hun er optimistisk på at russen skal komme gjennom russetida uten alvorlige episoder.

Publisert: 23.mar.2017 13:03
Oppdatert: 23.mar.2017 13:38

– Hittil har det gått veldig greit. Jeg har ikke hørt om spesielle negative hendelser. Narkotika i russemiljøet er ukjent for meg. Når det gjelder dette med støy, så har jeg forståelse for at det er noe enkelte reagerer på. Men det har også en utfordrende side. Russen har ikke mange velegnede steder å være. Dermed kan det fort være noen som reagerer på støyen, sier Blegen, russepresident på Jessheim videregående skole.

Hun forteller at de har god kontakt og dialog med russ på andre videregående skoler på Øvre Romerike.

– Vi har opprettet en egen gruppe på Facebook. Der videreformidles alt av informasjon vi får, blant annet fra politiet. Politiet har også utlevert et sett med lommeregler. Dette er delt ut til elevene. Der står det litt om konsekvensene av forskjellige handlinger. Vi ønsker å unngå uheldige episoder, poengterer Blegen. De siste årene starter russetiden gjerne tidligere og tidligere. Mange russ starter planleggingen allerede tidlig på videregående. Første formelle arrangement i år er 7. april.

Fra Lesernes EUB: Hvor kommer russens kvinnesyn fra?

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no