25. jun
FRIVILLIG: For andre året på rad plukker frivillige fra Ahmadiyya-menigheten på Kløfta, søppel i Jessheim etter nyttårsfeiringen. Foto: Privat
 
Ryddet etter festen
Første nyttårsdag brukte medlemmer i Ahmadiyya-menigheten på Kløfta til å rydde opp rakettrester på Jessheim.

Publisert: 02.jan.2018 15:00
Oppdatert: 02.jan.2018 14:08

I over ti år har Muslimer for fred ryddet opp etter nyttårsfesten på Furuset og i Vigelandsparken i Oslo, i Kristiansand og Tønsberg. I fjor startet de ryddejobben også i Jessheim, og gjentok suksessen mandag morgen presis klokken 09.

SEKKER MED SØPPEL

– Vi var rundt 20 personer, både store og små fra Ahmadiyya-menigheten på Kløfta som møttes foran rådhuset. Derfra gikk vi et par timer rundt i bygatene, ved Nordbytjernet, ved Coop og rundt idrettsparken for å samle søppel etter nyttårsfesten. Det ble noen fulle sekker, sier leder Saifur Rehman.

BRYR SEG

Formålet er mer enn bare rene gater i seg selv.

– Vi ønsker å endre en del menneskers oppfatning av muslimer. Dette er ikke en opprydning som redder verden, men det er en liten symbolsk gest som kan inspirere noen og vise et positivt bilde av vårt samfunn, oss muslimer og det som vi mener er den riktige siden av islam; Nemlig at Kjærlighet til landet er en del av vår tro og at vi muslimer også bryr oss om frivillighet, påpeker han.

– Fant dere mye søppel?

– Ved Coop, idrettsparken og Nordbytjernet lå det spesielt mye, men ellers var det mindre enn i fjor. Sentrumsgatene var faktisk stort sett rene, sier Rehman.

– Hva består søppelet av?

– Stort sett rester ett fyrverkeri.

SKRYT AV POLITIET

Rehman forteller at da gruppen samlet seg foran rådhuset før aksjonen skulle begynne, kom en politibil kjørende forbi.

– De var nysgjerrige og stoppet for å høre hva vi drev med. De ble veldige glade for initiativet vårt da vi fortalte at vi skulle plukke søppel.

Dette er andre året på rad dere gjør dette i Jessheim. Blir ryddeaksjonen en tradisjon?

– Ja. Dette er en kjempesuksess og vi kommer til å fortsette. I fjor fikk vi veldig mange positive tilbakemeldinger, det virker som at folk liker det vi gjør. Og vi gjør det med glede, påpeker Rehman.

– Hvordan ble dere kvitt alle søppelsekkene?

– Vi hadde snakket med renovasjonsetaten i kommunen på forhånd, og de ba oss bare legge alt vi fant ved en kommunal container. Så jeg regner med at de ble tatt ordentlig hånd om.

– Nei, hele ryddeaksjonen gikk fint. Nå er det ett år til neste gang, sier Saifur Rehman.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no