18. jul
ÅPNING: Ordfører John-Erik Vika, «anleggsbas» Kåre Aasen, pensjonistleder Eva Walstad og vellets kasserer Kjell Sandholt var glade for åpningen.
 
Så lenge dugnadsånden lever, er det håp for grendene våre
En av de fineste opplevelsene hittil dette året, var åpningen av bensinstasjonen på Minnesund som rom for festlige og sørgelige anledninger. Esso-stasjonen er blitt et imponerende grendehus takket være lokalbefolkningen og kommunen!

Publisert: 28.apr.2018 19:00
Oppdatert: 28.apr.2018 19:24

Dette er dessuten nesten et mirakel. Bensinstasjonen med vaskehall og hall for oljeskift og smøring, sto tom i mange år. Omleggingen av E6 med ny bru over Minnestryken før OL på 1990-tallet, gjorde både Minnesund-sida og Langset-sida til et mye roligere sted. Veikroa som det store samlingsstedet gjennom årtier ble også stengt. Vestheim ble solgt og Langset kommunelokale ble solgt. Stensby ble nedlagt og solgt, også. Etter mange år ble det bygd en ny og stor skole, og idrettslaget sørget for ny idrettsplass nær skolen. Den moderne skolen ble datastyrt, så den var ikke lett å bruke til møter utenom skoletida. Da skoledagen sluttet – og i helgene – ble oppvarmingen redusert automatisk for å spare strøm. Det var altfor komplisert og kostbart å få endret – og dessuten var det ikke forsamlingslokaler med flate nok og store nok golv i den nye skolen. Ikke egnet den seg til minnesamvær på dagtid i skoletida, heller … Så sørgende måtte kjøre til Dal eller Eidsvoll Verk.

VEGVESENET

Etter hvert kom det store prosjektet med bygging av ny motorveg E6 og jernbane med dobbeltspor, tunneler og tilførselsveger. Da ble Veikroa og bensinstasjonen nyttige til kontorer og møterom, overnatting i brakker og rikelig med parkering av kjøretøy. Bensinstasjonens grunn tilhørte kommunen og falt tilbake til kommunen – mens kroa ble solgt.

I flere år fikk lokalmiljøet lov av vegvesenet til å bruke kroa til blant annet pensjonistforeningens møter. Vegen og jernbanen ble bygda ferdig. Så falt ideen ned i noens hoder om å søke kommunen om velforeningen og pensjonistforeningen kunne få disponere bensinstasjonen, oppruste den til møtelokale – og ha den i 30 år.

ALDRI har det kommunale byråkratiet og det politiske systemet i Eidsvoll handlet raskere! Vellet og pensjonistene satte i gang – og sist måned var det middag med invitasjon til alle medvirkende.

NY REKORD

Ordfører John-Erik Vika klippet snora høytidelig og med godt humør kunne han konstatere ny hastighetsrekord for kommunen – og grenda!

Med plass til opp mot 90 gjester, fullt møblert lokale med nytt stort kjøkken, garderoberom og inngang fra nord – ble det godt humør og god elggryte der vellets kasserer Kjell Sandholt var primus motor.

Private har gitt 175.000 kroner, foreningene har gitt 285.000 kroner – og fagfolkene har stått i kø av ren idealisme for å skaffe, montere og tilrettelegge best mulig. Sett maken!

Den store tomta rundt bensinstasjonen kan gi plass for hundretalls biler, markedsplass og uteplass der sola skinner nesten hele døgnet om sommeren på en av bygdas beste beliggenheter.

De enda større planene er under behandling utover våren: Vaskehall og servicehall kan bli store møterom til fest og moro, alvor og samhold i ei grend som har framtida foran seg.

Blir det folk nok på Minnesund, er det slett ikke umulig at det kan bli et stoppested på Dovrebanen der mellom Eidsvoll og Tangen. Utviklings- og utbyggingsmulighetene på Minnesund og Langset er store, og Stensby er blitt overnatting med fulle rettigheter.

Jeg avslutter med tre viktige ord: Lenge leve dugnadsånden!

FLERE INVITERT AV JOHN:

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no