23. apr
FORNØYDE: Linda Aasan (t.v.), Sissel Riksen og Britt-Hege Monsen Vestlie fra Nannestad husflidslag var godt fornøyde med vedtaket politikerne gjorde. Her i samtale med ordfører Hans Thue (Ap)
 
Salg av kommunale bygninger utsatt
NANNESTAD: Formannskapet i Nannestad vedtok å utsette salg av kommunale bygg da budsjett for 2018 og handlingsplan 2018–2021 ble behandlet.

Publisert: 15.nov.2017 21:00
Oppdatert: 15.nov.2017 21:21

– Dette var det vi ønsket oss. Vi har vunnet det første slaget. Det er nå dialogen begynner. Vi mener dette bør være en egen sak, og ikke en del av en budsjettprosess. Det blir det nå. Vi ser fram til å få en skikkelig gjennomgang, sier Linda Aasan fra Nannestad kulturråd og Nannestad husflidslag

Sammen med sine kolleger Sissel Riksen og Britt-Hege Monsen Vestlie i husflidslaget uttrykte hun tilfredshet med vedtaket.

NY SAK

Formannskapet vedtok etter forslag fra posisjonen, Ap, V, KrF, Sp, SV og MDG, at vedtak om salg av kommunale bygninger utsettes til det har vært avholdt møter med leietakere og potensielle nye leietakere. Det skal også gjøres en vurdering av eiendommenes tilstand og verdi. Det skal fremmes ny sak i løpet av første halvår 2018.

Budsjettet legges nå ut til offentlig ettersyn. Kommunestyret tar endelig beslutning i desember.

FORESLÅR SALG

Rådmannen foreslår, i henhold til tidligere vedtak, å gjennomføre salget av tidligere Løken skole, nå Holter kulturhus, Gamle Kringler skole, hvor Heimskringla holder til, Haugastøl, hvor Nannestad 1 speidergruppe holder til, og Stensgård skole som disponeres av Steinsgårdskroken spell- og danselag. I tillegg står det gamle kommunehuset, hvor kirkens kontorer er i dag, og tidligere Nannestad alderspensjonat på salgslista.

Det tidligere alderspensjonatet er sterkt ønsket som et kulturhus for flere aktører, og Nannestad kulturråd har sendt en prosjektbeskrivelse til kommunen om prosjekt Kulturpensjonat.

MARKERING

Flere leietakere av kommunale bygg møtte opp før formannskapsmøtet for å markere motstand mot salg av eiendommene.

Blant dem var et band fra Holter kulturhus. De «trøkte» til med skikkelig rock utenfor kommunehuset før møtet startet. I tillegg var også Nannestad 1 speidergruppe, Barnas Turlag, og Nannestad husflidslag representert.

LES OGSÅ: Myke coverlåter og hard rock

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MARKERING: Med kraftfull musikk markerte et band fra Holter kulturhus sin motstand mot forslaget om at kulturhuset skal selges.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no