18. jan
SALG: Lundsjordet - her presentert av kommunens eiendomssjef Erik Lunde - ligger helt inntil parkeringsplassen til Eidsvoll Verk stasjon (t.h.) og med bebyggelsen i Lundsgutua i bakgrunnen.
 
Skal drøfte salg av Lundsjordet i lukket møte
EIDSVOLL. Kommunen legger opp til å selge sin mest sentrale eiendom i hemmelighet. Eiendommen har heller ikke vært annonsert for salg.

Publisert: 21.jun.2017 06:00
Oppdatert: 21.jun.2017 11:34

Lundsjordet, med den planlagte 1814-byen, ligger helt inntil Eidsvoll Verk stasjon. Der eier kommunen omtrent 18 dekar.

Det har hele tiden vært planlagt at kommunen skal selges sin del av området i stedet for å være med på utbyggingen. Onsdag kommer salget opp som en lukket sak i ekstraordinært formannskapsmøte. Kommunen legger også opp til å bruke hasteparagrafen etter som det ikke er satt opp flere kommunestyremøter før til høsten.

– Vi har fått et tilbud, med tidsfrist, som vi skal vurdere, opplyser ordfører John-Erik Vika.

INGEN BUDRUNDE

Ordføreren bekrefter at eiendommen ikke har vært lagt ut for salg.

– Men vi har et godt verdigrunnlag å gå ut fra. Vi har gjennomført en omfattende verdivurdering, påpeker kommunens eiendomssjef Erik Lunde.

– Kommunen er forpliktet til å innhente anbud ved kjøp av varer eller tjenester, men eiendom verdt mange titalls millioner kroner kan altså selges uten å prøve ut hva markedet er villig til å gi.

– Dette er salg, ikke kjøp, men formannskapet kan velge å si nei til tilbudet, svarer ordføreren.

TRE EIERE

Lundsjordet er på omtrent 80 dekar og har tre eiere. GT Lund/1814-byen AS, med Gardermoen Tomteselskap som største aksjonær, eier over 40 dekar. De andre eierne er Eidsvoll kommune og Paal-Mogens Furuseth med seks dekar gjennom selskapet Ovidia AS. I tillegg kommer tre villaeiendommer som er forsøkt innløst, men der man ikke har kommet fram til noen avtale.

– Salget er komplisert fordi det er flere grunneiere. Dette krever mye arbeid, og det spørs om ikke kommunen bør overlate dette til profesjonelle eiendomsforvaltere og heller bruke sine ressurser på andre oppgaver, sier Vika.

– JOBBET FOR FELLES SALG

– Det er viktig å avklare hva som skal skje. Vi har jobbet i halvannet år for å selge sammen med 1814-byen AS siden vi tror det vil gi best pris, sier Erik Lunde.

Det ligger nær å tro at de andre eierne også har fått tilbud, men dette vil verken Hans Christian Jahren i Gardermoen Tomteselskap eller Tim Holmvik bekrefte.

Holmvik er engasjert for å jobbe med utvikling av området.

Paal-Mogens Furuseth, derimot, bekrefter at han ikke er med i denne eventuelle handelen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no