14. nov
ØSTRE ALTERNATIV. Samferdselsdepartementet har vedtatt at østre alternativ legges til grunn for en eventuell tredje rullebane båndlegges.
 
Samferdselsdepartementet går inn for østre alternativ for en eventuell tredje rullebane
ØVRE ROMERIKE. I et brev til Avinor opplyser Samferdselsdepartementet at østre alternativ legges til grunn for videre planlegging av en eventuell tredje rullebane på Gardermoen.

Publisert: 28.mar.2017 16:10
Oppdatert: 28.mar.2017 16:38

Det vil si at arealet departementet går inn for å båndlegge ligger i Ullensaker kommune.

Tom Staahle (Frp), ordfører i Ullensaker, er ikke tilfreds med Samferdselsdepartementet beslutning.

– Dette er ikke i tråd med Ullensakers ønsker. Det er også et tankekors at avgjørelsen er tatt uten at det er foretatt en konsekvensutredning. Det burde vært jobbet mye mer med dette, sier Tom Staahle (Frp).

Han peker også på samfunnsperspektivet i forhold til folkehelse i støyutsatte områder.

– Vedtaket var ikke uventet, men det er ikke det vi mener er det beste alternativet, sier Staahle.

– DET MEST FORNUFTIGE

– Dette er gode nyheter for Nannestad. Selv om vi har ment at man kunne klare seg med to rullebaner, er vi veldig glade for at når man først bestemte seg for å båndlegge et område gikk inn for det østre alternativet. Det var utvilsomt det mest fornuftige. Med vestre alternativ ville mange eiendommer blitt berørt, det ville blitt mye dyrere og mye landbruksjord ville gått med. Nå blir det veldig mye enklere å planlegge videre utbygging og utvikling i Nannestad, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

– SLIK VI ØNSKET

– Dette er en gledens dag for Nannestad som nå med trygghet kan planlegge all utbygging av arealer. Nå som det er avklart at 3. rullebane båndlegges som østre alternativ, kan man tenke helhetlig i kommunen. Dette er noe vi har vært tydelige på, akkurat slik vi har hevdet er riktig og som vi ønsket. Det er jo ikke vedtatt at rullebanen skal bygges, men at et areal til en eventuell tredje rullebane er satt av. Et område måtte båndlegges. Nå får vi forutsigbarhet, noe som er bra for alle. For Nannestads del er dette veldig viktig i forhold til videre utvikling, blant annet for næringsområdet i Moreppen, sier Christian Bendz, leder for Nannestad Høyre.

ANBEFALING TATT TIL FØLGE

«Vi viser til grunnlagsdokumentet for Nasjonal transportplan 2018-2029, der transportetatene og Avinor kommer med anbefaling om videre planlegging av en tredje rullebane ved Oslo Lufthavn. Samferdselsdepartementet legger til grunn at videre planlegging etter plan- og bygningsloven skal baseres på østre alternativ. Avinor må sammen med Ullensaker kommune avklare hvilken planform og planprosess som bør benyttes. Departementet mener at det i utgangspunktet ikke er behov for statlig plan når lokaliseringsalternativ er avklart. Dersom Avinor etter dialogen med Ullensaker kommune likevel mener at statlig plan bør benyttes, ber vi om en tilbakemelding om dette. Samferdselsdepartementet vil ta stilling til spørsmålet om bygging av en tredje rullebane på Oslo Lufthavn når det eventuelt foreligger en konsesjonssøknad etter luftfartsloven», heter det i brevet.

LES OGSÅ: – Vi samler ikke på rullebaner

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no