16. jul
SAMLER: Næringsdrivende i Nannestad skal samles under samme paraply – Nannestad Næringsliv SA. Tor Danielsen er nestleder og forretningsfører.
 
Samler næringsdrivende i Nannestad
Nannestad Næringsliv SA er stiftet. Dette er en organisasjon for alle næringsdrivende i Nannestad.

Publisert: 12.apr.2018 09:00
Oppdatert: 11.apr.2018 10:04

Det er i dag ingen lokal forening for næringsdrivende i Nannestad, men noen bedrifter er medlemmer av Innovasjon Gardermoen.

– Dette er imidlertid et mindretall av bedriftene i Nannestad. I tillegg har vi et Nannestad Næringslivsforum, som er et forum for de bedriftene som er med i Innovasjon Gardermoen, og som holder til i Nannestad eller har en vesentlig del av virksomheten her. Styret i forumet utgjør et næringsråd i Nannestad kommune, sammen med rådmann og etatsleder. Dette vil eksistere fortsatt, sier Tor Danielsen.

Selv driver han Danielsen Regnskap og Rådgivning. I tillegg jobber han for både etablerertjenesten på Øvre Romerike og Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

SELVSTENDIG organisasjon

Nannestad Næringsliv SA ble godkjent i Brønnøysund ved påsketider år. Det er derfor så langt kun noen få medlemmer, men skal etter hvert favne alle næringsdrivende i Nannestad som ønsker å være med.

– Vi har ønsket å ha en selvstendig organisering av bedrifter i Nannestad. Da er vi uavhengige av andre, og kan prioritere de tingene som er relevant for Nannestad kommune og næringslivet her. Vi har følt at vi har behov for en juridisk selvstendig enhet, og derfor har vi stiftet et eget selskap, Nannestad Næringsliv SA, som er organisert som et samvirke. Det er en godt egnet selskapsform, sier Danielsen.

Han forteller at de nå jobber med planene om sende ut invitasjon til alle bedrifter.

– Men først må vi få på plass en del tjenester, nettside med informasjon, en handlingsplan og flere andre ting. Det blir kontakt med Nannestad kommune for å finne en god samarbeidsform, og så må vi legge til rette for hvordan vi skal jobbe sammen med medlemmene, sier Danielsen.

ALLE STILLER LIKT

Han påpeker at det skal bli en lav inngangspris for å bli med.

– Organiseringen er ment å favne alle, og man kjøper én andel, uansett hvor stor bedriften er, og alle har én stemme. Hver bedrift skal telle like mye. Selskapet har ett formål, og det er å jobbe for næringslivet i Nannestad, sier Danielsen.

Han mener også at selskapsformen er viktig for å holde kontroll.

–Det er greit med en organisasjon som er etterkontrollbar, sier han.

Han opplyser at det i dag er over 350 bedrifter i Nannestad som har en omsetning på mer enn 500.000 kroner.

– En stor sak vi allerede har begynt å jobbe med er et bedriftssenter, en arena for småbedrifter med utleiekontorer og møtelokaler sentralt i kommunen, sier Danielsen.

Styret i Nannestad Næringsliv SA består av Tor Eivind Nordby Vik, leder, Tor Danielsen, nestleder, og styremedlemmene Hanne M. Andresen, Ove Sollien og Trine Fjærvik.

LES OGSÅ: Valgte Nannestad: – Beliggenheten var avgjørende for vårt valg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no