18. okt
 
Satser 40 millioner på ny dagligvare – håper å åpne ny på Hammerås i 2019
Coop bygger ny Extra-butikk på Hammerstad og håper å åpne den nye lavprisbutikken i oktober i 2019.

Publisert: 11.okt.2018 06:00
Oppdatert: 10.okt.2018 10:49

– Vår plan er å komme i gang så snart alle tillatelser er gitt og åpne den topp moderne lavprisbutikken Extra innen oktober i 2019, sier Bjørn Tore Skaug, viseadministrerende direktør i Coop Øst SA.

Den nye butikkbygningen blir cirka 1.800 kvadratmeter. Kostnadsrammen på hele prosjektet er cirka 40 millioner kroner. Skaug sier dagens bygning på mange måter har gått ut på dato og at det er på høy tid med et nybygg. Det nye butikklokalet blir på tomten like bak eksisterende bygg, som vil bli revet. I stedet vil det bli parkeringsfasiliteter der dagens butikk befinner seg.

– Det legges opp til minimal stengetid, kanskje så lite som 14 dager, sier Skaug.

Solgte for 43 millioner

Omgjøringen fra Coop Marked Hammerås til Coop Extra gjør også at den betjente ferskvaredisken, slik kundene kjenner den i dag, forsvinner.

– Ferskvareutvalget blir mye større, men du forsyner deg selv. Det vil fortsatt være en stor avdeling, og det vil jobbe folk der med å betjene kundene. Det blir akkurat slik det er på Coop Extra på Råholt, sier Sten Roger Fjeld, driftsleder i Coop Øst SA.

– Er betjente ferskvaredisker historie i butikkbransjen?

– Ja, det vil jeg si. Det bidrar til litt dyrere priser og gjør det mer tidkrevende. Vi foretar denne omleggingen for å være konkurransedyktige mot alle andre, svarer Fjeld. Bjørn Tore Skaug opplyser at Coop Marked Hammerås solgte for 43 millioner kroner i 2017. 327.592 kroner ble delt ut til medeierne.

– Coop er eid av kundene, og for oss er det viktig å være til stede med butikker der våre medeiere bor. Hammerås er et meget godt sted for en lavprisbutikk, sier Skaug.

Gleder seg til ny butikk

Coop Øst har i dag 110 butikker og over 370.000 medeiere. Assisterende butikksjef Elisabeth Riiser gleder seg til nyåpningen.

– Jeg begynte å jobbe her i 1980, og da så butikken ganske lik ut som den gjør i dag. Dagligvaren ligger i et område med befolkningsvekst, og en ny og moderne butikk vil helt sikkert settes pris på av kundene, sier hun.

– Extra er den kjeden som har vokst mest i dagligvarebransjen de siste årene, og kundene har verdsatt butikken der hvor kjeden har etablert seg. Kombinasjonen lave priser og stort utvalg har vært en suksess for Extra. Kjeden har 1.200 flere varer enn konkurrentene, noe kundene setter pris på, sier Skaug. Om ett år håper de å åpne dørene til den nye butikken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no