26. jan
SATSER. Veterinærene Pernille Fageraas, Helle Bendiksen og Marte Espeland har gått sammen om å starte Algarheim dyreklinikk.
 
Som barn skrev hun stil om å åpne dyreklinikk hjemme på Algarheim. Nå har Pernille Fageraas realisert drømmen
ULLENSAKER. Satser i nyoppussede lokaler på det gamle postbygget.

Publisert: 08.jun.2017 17:51
Oppdatert: 08.jun.2017 18:01

Torsdag ettermiddag åpnet dørene til Algarheim dyreklinikk i Kisavegen 8. Det er veterinærene Pernille Fageraas, Helle Bendiksen og Marte Espeland som står bak satsingen. For Fageraas, som kommer fra nettopp Algarheim, er nyetableringen en ekstra spesiell opplevelse.

– Jeg har vokst opp på feltet rett her oppe, så det er litt artig. Jeg skrev en stil, jeg tror det var i syvendeklasse, om at jeg skulle starte Algarheim dyreklinikk her. Så det er veldig spesielt å gjøre det, sier hun.

– SURREALISTISK

I dag er Pernille 31 år og bor på Fenstad. Fra klinikken kan hun se barndomshjemmet sitt på «toppen av fjellet». Hun drømte om å åpne Algarheim dyreklinikk i det gamle postbygget. Nå har hun altså åpnet klinikk i kjelleren på den samme adressen hun så for seg som barn.

– Jeg har alltid hatt lyst til å bli veterinær. Og da posten og butikken ble lagt ned, og lokalene sto tomme, tenkte jeg den gang at dette var et godt sted. Det er egentlig surrealistisk, sier Fageraas om at drømmen nå er realisert.

SER ET MARKED

De har fått være med på å påvirke utformingen av kjellerlokalene som er pusset opp av huseieren til dette formålet. Her har de blant annet røntgenrom, separate konsultasjonsrom for hunder og katter, samt lab. Trioen synes det blir interessant å se hvordan det blir å åpne klinikk i et område hvor det ikke er veldig stort næringsliv.

– Men jeg tenker at det absolutt er et marked her. Algarheim blir bare større og større og det er kort veg til Nordkisa. Vi dekker mange områder som Gystad og Fladbyseter. Vi ønsker å være den lokale bedriften, en veterinær du kan gå til for å få gjort ganske mye. Selvfølgelig henviser vi dersom det skulle være noe utenfor vår kompetanse eller som vi ikke får gjort noe med, men vi ønsker å tilby som mye som vi kan, sier Fageraas.

SER FOR SEG UTVIDELSE

Klinikken driver også forutsalg og vil tilby ambulerende tjenester der veterinærene reiser ut til for eksempel avlivning, chip-merking eller vaksinering i hjemmet. I førsteomgang skal klinikken ha åpent tre kvelder i uka.

– Vi prøver å være tilgjengelig på telefon for å få inn kunder. Så blir det sikkert flere kvelder etter hvert, sier Fageraas.

– VELDIG SPENNENDE

Marte Espeland fra Eidskog forteller at de vil føle seg litt fram i innledningen.

– Dette blir veldig spennende, men jeg håper det går bra. Vi begynner litt forsiktig og så se ser vi hvordan det blir, sier Espeland.

LES OGSÅ: Endelig fikk Silje tak i kongepokalen

LES OGSÅ: I ti år har ekteparet Nilsen lagd festival for de minste

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PUSSET OPP. Klinikken holder til i en nyoppusset kjeller i Kisavegen 8.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no