18. jul
ØL: Bryggermester Frank Werme fra Sundbytunet og barsjef og Thomas Floden fra Clarion har brygget to typer øl for sine kunder. Nå står gin for tur.
 
Satser på egenproduserte drikkevarer
Clarion Hotel har produsert øl sammen med Sundbytunet bryggeri og destilleri. Nå kommer enda mer øl – og gin.

Publisert: 23.feb.2018 06:00
Oppdatert: 23.feb.2018 06:19

– Fra begynnelsen var ideen med eget øl litt fjern, men likevel hadde vi ønske om noe eget. Mikrobryggerier popper stadig opp i Norge og flere får sitt eget øl - derfor ville ikke vi være noe dårligere, forteller barsjef Thomas Floden på Clarion Hotel & Congress i en pressemelding.

Han har alltid vært interessert i øl og søkte derfor et stipendiat for videre utvikling. Dette ble innvilget og dermed gikk turen til London Beer Academy, som førte til mye ny kunnskap.

LOKALT SAMARBEID

Etter hvert kontaktet hotellet Sundbytunet bryggeri og destilleri på Jessheim, for et samarbeid.

– Deretter ble det sendt en forespørsel til Clarion, og de var selvfølgelig med på dette, sier Floden.

Så gikk prosessen raskt, og etter tre måneder hadde de sitt første øl – High Hops IPA.

– Dette ble en stor suksess og siden juni har vi solgt 3500 flasker og glass av dette ølet. 500 liter skulle produseres og selges – uten egentlig å helt vite hva resultatet kom til å bli, sier Floden som først og fremst ville produsere noe litt annerledes, men likevel lettdrikkelig for folk flest.

I dag har det blitt produsert 2000 liter av eget produkt.

ENDA MER

Etter suksessen med High Hops bestemte de seg for å produsere enda en type øl.

– Valget falt på en stout og vi har jobbet lenge for at også dette skulle skille seg ut, samtidig som den skulle være allsidig og lettdrikkelig, sier Floden som sammen med bryggerimester Frank Werme utforsket diverse frukter.

Valget falt til slutt på kirsebær og tørket chili. Og kaffe for å gi ølet karakter og farge. Ølet er nå klart og heter Triple C – etter chili, cherry og coffee.

– Planen er å fortsette ølproduksjonen, gjerne med flere typer, og vi skal produsere gin. En spennende pink gin-prosess er nettopp satt i gang. Ikke minst blir dette en prosess barteamet skal få være en del av, sier Floden.

Han har bare godord å si om Werme.

– Bryggerimester Frank har vært med lenge i gamet. Han gjør det veldig bra med mange av sine brygg og vi kunne ikke valgt en bedre samarbeidspartner, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no