21. okt
JESSHEIMPULS: Øyvind Mo Larsen og Rune Jota Stangeland skal sørge for lokale nyheter fra Jessheim i sin nystartede nettavis.
 
Satser på superlokal journalistikk i ny avis
Mandag så Jessheimpuls dagens lys. En lokal nettavis drevet av lokale krefter.

Publisert: 04.apr.2018 19:00
Oppdatert: 04.apr.2018 19:26

1. april var Øyvind Mo Larsens tid i Romerikes Blad over etter 19 år som journalist i fast stilling. Dagen etter oppsto han som redaktør og journalist i Jessheimpuls, en lokal ny nettavis startet sammen med Rune Jota Stangeland i Jessheim-firmaet Asapmedia som står for alt annet enn journalistikken. Stangeland har i en årrekke også drevet firmaet Reklame- & musikkproduksjon.

MEST SPENNENDE STED

– Hvorfor ny lokalavis her?

– Jessheim og Ullensaker er landets mest spennende sted å bo i og skrive fra. Her er utømmelige tilfang til saker om vekst på godt og vondt, utforming av byen, hvilken påvirkningskraft innbyggerne har, politikernes ansvar og ikke minst utbyggere som kommer innom for å tjene penger før de drar igjen, sier han og trekker særlig frem det rike kulturlivet i Ullensaker.

KUNSTNER PÅ SI: Himmelfallen over responsen

– Dette har jeg levd tett på som lokal beboer og jobbet mye med som journalist i RB, ikke minst kulturen som er så viktig for et lokalsamfunn.

– Likevel valgte du å slutte?

– Det var langt fra lett, men samtidig er det noe med at du skjønner hva som er riktig hvis du kjenner godt nok etter. Når det så dukket opp en mulighet, grep jeg sjansen, sier han.

supplement

Jessheimpuls er ment å være et supplement til de to etablerte avisene på Øvre Romerike, EUB og RB.

– Jeg ønsker å formidle at det hviler et ansvar på alle som bor her. Hvis vi kollektivt klarer å engasjere oss får vi et bedre sted å bo, men det er umulig uten et lokalt engasjement, påpeker han.

– Hvordan få god nok økonomi til å drive dette prosjektet?

– Siden avisen skal ligge åpent på nettet må det selvsagt penger inn i form av annonsekroner. Det er skummelt for vi skal ha til livets opphold, men jeg tør å bli med fordi det tenkes langt nok fremover. Så får vi se om behovet er der. Jeg er stolt over at jeg sa ja, men det hadde aldri gått uten å ha Rune å støtte seg på. Han er uvurderlig i denne sammenhengen, sier Mo Larsen.

– Har det tatt tid å få på plass Jessheimpuls?

– Ja, det har selvsagt vært en prosess for å lande noe vi kan følge opp. Om vi hadde kommet opp med denne ideen på mandag og gitt ut avisen på tirsdag, hadde døra blitt stengt på onsdag, sier Øyvind Mo Larsen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no