23. jul
TILTALT: Et par fra Øvre Romerike må møte i Øvre Romerike tingrett tiltalt for vold mot sine tre barn.
 
Par fra Øvre Romerike tiltalt for barnemishandling
Det yngste barnet til et par fra Øvre Romerike var ikke mer enn ett år da mishandlingen skal ha startet. Dette ifølge tiltalen til saken som kommer opp i Øvre Romerike tingrett i januar.

Publisert: 29.nov.2017 13:30
Oppdatert: 29.nov.2017 12:49

Paret, en mann på 42 år og en kvinne på 33, er tiltalt for å ha mishandlet sine to felles barn og mannens datter fra et tidligere forhold. Mishandlingen skal ha foregått over flere år – fra oktober 2011 til og med januar i år.

SLAG, ØREFIKER OG UKVEMSORD

Foreldreparet skal ha utsatt de tre mindreårige barna for blant annet slag med knyttet hånd, ørefiker, klyping, trusler, ukvemsord og andre krenkelser. Mishandlingene skal ha skjedd slik at barna var vitner til at søsknene ble mishandlet. Ett av barna skal også ha fått høre at faren uttalte at han skulle ønske hun aldri hadde blitt født.

I tiltalen er det beskrevet hvordan mishandlingen av det yngste barnet, som er født i 2010, skal ha foregått:

« … utsatte han/hun ved gjentatte anledninger sin sønn ....... for vold, trusler og lignende krenkelser, blant annet ved å slå ham med åpen og/eller knyttet hånd mot ansiktet, bakhodet, hendene og kroppen, gripe og/eller dra han i ørene, nakken og armene og/eller ta kvelertak på ham, true med å gi ham ørefik eller lignende, framsette nedsettende bemerkninger til ham ved å kalle han «drittunge» eller lignende …»

– NEKTER STRAFFSKYLD

Paret fra Øvre Romerike stiller i retten 15. januar med lokale forsvarere fra advokatfirmaet Advokatene Lægland, Kosberg & Hanisch AS i Eidsvoll.

Det er advokat Runa Elin Kosberg som er den tiltalte mannens forsvarer, mens Jørund Lægland forsvarer den tiltalte kvinnen.

– Begge påberoper seg uskyld. De sier at de ikke har gjort noe straffbart, og dermed er de ikke enige i tiltalen, sier Lægland.

Ole-Kristian Ringnes og Tom-Daniel Karlstad er barnas bistandsadvokater.

Saken skal gå over tre dager – 15., 16. og 17. januar.

Det var vg.no som først omtalte saken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no