18. okt
SCANDIC LÆRLINGECUP: Morten Malting (t.v.) fra Scandic Hotels sammen med Asle Faannessen, lærer ved Nannestad videregående skole.
 
Scandic Hotels valgte Nannestad  som konkurransearena
Kokkelærlinger fra Scandic Hotels konkurrerte da Scandic Lærlingecup ble arrangert på Nannestad videregående skole.

Publisert: 01.okt.2018 10:00
Oppdatert: 01.okt.2018 10:31

I konkurransen deltar det lærlinger fra Scandic Hotel over hele landet. Hvert lag består av to personer.

– Vinnerlaget premieres med en samling med juniorkokkelandslaget, sier Morten Malting fra Scandic Hotels.

Han mener konkurransen er en nyttig gjennomføring og en god forberedelse til å ta fagprøven.

– Det er også en viktig dag for Scandic, som satser på mat og drikke. Vi mener det og service er viktig når gjestene velger hotell. vi er en av Norges største aktører på mat og drikke, og da må vi være vårt ansvar bevisst og satse på lærlinger, og sørge for at vi har faglært arbeidskraft i framtiden, sier Malting.

Han forteller at Scandic er initiativtaker til Stiftelsen for rekruttering til restaurant og matfag.

– Vi deler da ut penger til ulike initiativ, hvor blant annet denne skolen har søkt. Det er først og fremst for å rekruttere barn til å velge denne yrkesretningen. Da kan det også være initiativ fra barnehager og barne- og ungdomsskoler, sier Malting.

Årets Scandic Lærlingecup ble arrangert for sjette gang, og hoveddommeren er alltid en fra De Norske Kokkelandslaget.

Kokkenes mesterlaug Oslo med Asle Faannessen, lærer ved Nannestad videregående skole, i spissen, gjennomførte årets konkurranse.

– De sørger blant annet for å reglene som er gitt overholdes, sier Malting.

Elevene fikk denne gange i oppgave å lage en forrett av piggvar, blåskjell og knutekål, hovedrett av reinsdyr flatbiff, reinsdyrhjerte og sesongens sopp og dessertens hovedbestanddel skulle bestå av norske epler.

– Det er suverent for oss å ha denne konkurransen. De elevene som er medhjelpere i år er de to lagene vi kommer til å melde på til Tine Cup, så de får allerede nå se hvordan en kokkekonkurranse fungerer, sier Faannessen.

Han ser det også som skole å være med der det skjer.

– Det er fort gjort at vi er lærere på restaurant og matfag, og er fornøyde med det, men det viktigste med den jobben vi har er å følge med på det som skjer i bransjen, og få de nye impulsene inn, sier Faannessen.

LES OGSÅ: Lokale kokker sikret smakfull seier

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no