17. sep
NY I NORDEN. Brannslukkeren heter Mangiafuoco, er 28,5 centimeter lang, veier 470 gram og kveler flammene ved å spise opp oksygenet. Tom Christian Tvenge og Carl Jørgen Owre i Trygg Partner AS har salgsrettighetene til produktet i Norden.
 
SE VIDEO: Tjener millioner på ny brannslukker
DAL. Elkjøp tente på konseptet og kjøper 50.000 eksemplarer av en brannslukker som er splitter ny på det nordiske markedet.

Publisert: 07.nov.2014 14:25
Oppdatert: 27.jan.2017 12:31

- Dette viser at det lønner seg å satse. Det ligger beinhard jobbing bak denne avtalen, sier daglig leder Tom Christian Tvenge i Trygg Partner AS til EUB.
Dette er historien om to gode kamerater som har klart å skape sitt eget gründereventyr fra et 75 kvadratmeter lite kontorlokale på Industrifeltet på Dal i Eidsvoll. Tom Christian Tvenge og økonomisjef Carl Jørgen Owre eier halvparten hver av Trygg Partner AS- For seks-sju år siden kom Tvenge over produktet Mangiafuoco. Det er en brannslukker som veier 470 gram. Ut av slukkeren kommer en gass av kaliumnitrat.

Kveler flammene

- Brannslukkeren kveler flammene ved å spise opp oksygenet. Den varer i ett minutt og 40 sekunder, og inneholder ikke pulver. Dermed etterlater du ikke noe søl etter bruk, og den er ufarlig for mennesker. Den er også CE-merket, og går ikke ut på dato. Den er ment som et supplement til det tradisjonelle brannslukningsapparatet, sier Carl Jørgen Owre.
- Da jeg oppdaget produktet var det i en litt annen innpakning. Jeg var i et annet firma, og satt bare og ventet på en anledning til å satse på produktet. I januar i fjor satte vi oss på flyet til Torino og var der i tre dager. Der fikk vi forhandlet fram en avtale med EP Company SRL. Det var starten på eventyret, sier Tom Christian Tvenge.

10 millioner

Men det har ikke vært gratis. For å sikre seg salgsrettighetene til produktet i Norge, Sverige, Danmark og Finland har duoen betalt 800.000 kroner. Innkjøp og ytterligere investeringer ligger på samme sum. Dermed investerte de 1,6 millioner kroner før de visste om produktet ville slå an.
- Er dere gærne?
- Vi er villige til å ta risiko. Som duo utfyller vi hverandre perfekt, og har hatt stor tro på produktet, sier Tvenge.
- I tillegg har vi et godt forhold til banken. Det har vært viktig. Vi har også hatt flere gode støttespillere som har bidratt, sier Owre.
Tall viser at Trygg Partner AS omsatte for 2,1 millioner kroner i fjor. Etter det EUB erfarer er kontrakten med Elkjøp verdt flerfoldige millioner.
- Den eksakte summen vil vi ikke kommentere, men vi regner med å femdoble omsetningen i 2015, sier Tvenge og Owre om Eidsvoll-firmaet som også selger hjertestartere til bedrifter og idrettslag.

Elkjøp falt pladask

- Vi falt for alle fordelene ved produktet. Brannslukkeren kan brukes i huset, bilen, på hytta, båten og i fly. I Norge er det påbudt med pulverapparat. Dette er et tilleggsprodukt som kan slukke brann mye lenger enn et vanlig pulverapparat. I tillegg er det lettere å oppbevare og lager ingen skader i rommet etter bruk, sier produktsjef Marius Didrik Aas i Elkjøp til EUB.
Han ønsker heller ikke å kommentere avtalens verdi, men sier produktet vil ha en pris på 499 kroner. Om alle de 50.000 brannslukkerne selges for den prisen vil omsetningen ligge rett i underkant av 25 millioner kroner.
- Vi blir oppringt av selgere med produkter de ønsker vi skal kjøpe nesten hver eneste dag. Da vi fikk dette produktet presentert fra de to karene i Trygg Partner AS var vi aldri i tvil. De har gjort en god jobb, sier Aas.

DSB er positive

Senioringeniør i Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) Lars Haugrud sier til EUB at de opplever Mangiafuoco som et fint tilleggsprodukt til det tradisjonelle pulverapparatet.
- For noen år siden åpnet vi opp for tilleggsprodukter på markedet. Det er greit så lenge det er tydelig merket som et tilleggsprodukt. Denne merkingen skal være på norsk. I en tidlig fase av branner, for eksempel på kjøkkenet, ser dette produktet ut til å kunne fungere, sier Haugrud til Eidsvoll Ullensaker Blad.
Brannslukkeren er CE­-­­godkjent.

Fakta

Mangiafuoco veier 470 gram, er 28,5 centimeter lang og kveler flammene ved å spise opp oksygenet.
Det er Trygg Partner AS på Dal i Eidsvoll som har salgsrettighetene til produktet.
Elkjøp har nå kjøpt inn 50.000 eksemplarer, og vil selge produktet i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no