23. jul
KAFÉELLER BILBUTIKK: Seat kommer til å ha noen få bilbutikker i Norge, som de sier skal se ut som en kafé i Barcelona. Foto: Morten Abrahamsen / NTB
 
Seat tilbake i Norge
Seat gjør et comeback på det norske bilmarkedet etter 15 år. Det spanske bilmerket vil nå unge kunder gjennom ukonvensjonelle salgsmetoder.

Publisert: 06.mai.2018 10:00
Oppdatert: 06.mai.2018 10:05

– Vel, vi var ikke her, og jeg tenkte at vi burde være her, så vi tok kontakt med Møller i Norge, sier Wayne Griffiths, visepresident for salg- og markedsføring i Seat.

Han sitter i Seats helt nye butikk på Ulven i Oslo. Det er 15 år siden det spanske bilmerket, som er eid av Volkswagen-gruppen, var til stede i Norge.

– Vi har helt nye produkter, med SUV-er og firehjulstrekkere, og vi har en kundegruppe som er ti år yngre enn Volkswagens, så vi mente det ville passe inn i sortimentet til Møller.

Like viktig for Griffiths er at de kan teste ut nye salgsmodeller når de nå ruller ut Seat i Norge. Noe som også passer inn hos Møller Mobility Group, som Møllergruppen har kalt seg siden i fjor sommer. Her er det en langt sterkere satsing på nye mobilitetsformer som gjelder, med for eksempel bildeling og en digitalisering av kjøpsprosessen.

Alt på nytt

For Volkswagen-konsernet blir Norge et testland for nye metoder innenfor salg og bileierskap.

– Her kan vi gjøre alt på nytt. Norge er et land som ligger langt framme i den digitale utviklingen. Vi skal ha effektive løsninger som skal fungerer sømløst mellom det fysiske og det digitale, sier Griffiths.

Det betyr færre salgslokaler, og de få som er, minner om en blanding av kafé og bilbutikk, med noen få bilmodeller utstilt. I tillegg skal de bruke ledige lokaler i kjøpesentre rundt i Norge til temporære pop-up-butikker. Målet er at flest mulig kjøper Seat via nettet.

Griffiths tror også at framtidens bileierskap går i retning av bildeling. Når flere deler på hver bil, vil det bety et lavere salg.

– På en måte er det som å skyte seg i foten å satse på bildeling, men det vil skje uansett, og da må vi være på plass med gode løsninger.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no