21. nov
Lyd for enhver smak: Rune Storsve og vinylklubben på Øvre Romerike arrangerer platemesse i Storgata 12 på Jessheim lørdag. – 12 utstillere fra Elverum, Tynset, Lillehammer, Hamar, Oslo, Notodden, Larvik og Øvre Romerike er påmeldt. Vi snakker 35–40 løpemeter med vinylplater stablet tett i tett i høyden, sier Storsve til EUB.
 
Selger eksklusive vinylplater for 20.000 kroner
Rune Storsve fikk platespiller, fem vinylplater og et askebeger i konfirmasjonsgave. Nå har han 8.000-10.000 plater – og drar i gang en ny platemesse under Jessheimdagene.

Publisert: 16.aug.2018 17:00
Oppdatert: 15.aug.2018 15:16

– Det er de tingene jeg husker at jeg fikk til konfirmasjonen. Av en tante oppe i Gudbrandsdalen. Mutter’n ble fly forbannet. Hva skulle jeg med et askebeger, liksom, humrer Rune Storsve.

Røyke har han aldri gjort, men vinylplater har fått en helt spesiell plass i livet til Rune Storsve. Nå teller den rikholdige samlingen tusenvis av plater. Lørdag inviterer Storsve og vinylklubben på Øvre Romerike til platemesse for tredje året på rad under Jessheimdagene. I Storgata 12 blir det en sju timer lang samling, og Storsve lover at det vil være mulig å sikre seg noen musikkskatter for entusiastene.

35 løpemeter vinyl

– 12 utstillere fra Elverum, Tynset, Lillehammer, Hamar, Oslo, Notodden, Larvik og Øvre Romerike er påmeldt. Vi snakker 35–40 løpemeter med vinylplater stablet tett i tett i høyden. Det blir et helt unikt utvalg man kan kjøpe. Plater med en pris fra 30 til 20.000 kroner, sier Storsve.

Interessen for vinyl har vært der helt siden den omtalte konfirmasjonsgaven i 1966. Fremst i samlingen står artister som Tom Waits, Bob Dylan, Cornelis Vreeswijk og Pink Floyd. Sistnevnte gjør seg også gjeldende i lokalet midt i bykjernen som vinylklubben har fått låne gratis av Tore Kværner for anledningen. På den ene veggen har Storsve hengt opp albumcoveret av «The Dark Side of the Moon» utklippet i papp.

– Jeg har også bestilt et tre millimeter tykt pleksiglass av dette coveret. Det skal ligge på ett av bordene i lokalet. Sporene og rillene vil være der. Det samme vil tekstdelen i midten, sier Storsve.

– Vi er i elendig form

– Hva kjennetegner dere vinylsamlere?

– Vi er i elendig form hele gjengen. Slik blir det når vi bare sitter på ræva og spiller musikk, spøker Storsve før han blir mer alvorlig.

– Vi har et hjerte som banker for den samme interessen og har et fantastisk miljø. De siste årene har vi også sett at stadig flere jenter også blir interessert i vinyl. De kjøper seg platespillere og blir med i miljøet. Det er svært gledelig, sier Storsve.

– Vinylmessa er et fint tilskudd til øvrige programposter under Jessheimdagene. Vinyl er i tiden blant de unge, så det å kunne tilby dette er flott, sier senterleder Line Gustavsen, som legger til at helga har et rikholdig program.

Dette skjer i helga

Torsdag er det konserter med Bjørn Eidsvåg og Sol Heilo. Fredag er det duket for Honningbarna, El Cuero og CC Cowboys.

Lørdag står Travelin` Storband, Store Norske Seeger Session Band og Åge Aleksandersen og Sambandet på scenen i tur og orden. Slagerkameratene avslutter den musikalske kvelden i byen.

 Søndag avsluttes Jessheimdagene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no