26. jan
Lundsjordet: I fjor prøvde Eidsvoll kommune å selge sin andel av Lundsjordet i all hemmelighet for 30 millioner kroner. Den prosessen ble stoppet, og nå ligger den samme eiendommen ute til salgs med to verdivurderinger, henholdsvis 35,3 millioner og 39,7 millioner kroner. Blir betalingen strukket over tid, kan salgssummen bli enda høyere.
 
Selger kommunens kremtomt
Eidsvoll kommune selger nå sine 18 mål på Lundsjordet. Denne gangen med eiendomsmgler på det åpne markedet.

Publisert: 24.mai.2018 06:00
Oppdatert: 24.mai.2018 06:29

På det 80 mål store Lundsjordet mellom Sagmovegen, Lundsgutua og Trondheimsvegen ved Eidsvoll Verk stasjon skal det etter planen bygges 1.500 leiligheter og 20.000 kvadratmeter næringslokaler. Eidsvoll kommune eier 17,7 mål, delen som grenser til Sagmovegen i sør.

Nå er den lagt åpent ut for salg, etter at administrasjonen og politikerne i fjor ville selge den i all hemmelighet til en av de andre eierne for 30 millioner kroner uten budrunde.

55–40 millioner kroner

Det er Tiger Eiendomskompetanse som skal selge eiendommen for Eidsvoll kommune. De operer med to verdivurderinger, henholdsvis 35,3 millioner og 39,7 millioner kroner med oppgjør i 2018.

– Det foreligger en verdivurdering av eiendommen som er vedlagt prospektet. Verdiene er basert både på bakgrunn av dagens områderegulering, i tillegg til ett alternativ hvor et delfelt kun har boligformål. Verdiene basert på de forutsetninger som er lagt til grunn, sier Gøril Bergh, partner og næringsmegler, som også bekrefter interesse i markedet.

– Vi har dialog med en rekke interessenter, påpeker hun.

– Kan kommunen få enda mer for eiendommen?

– Ja. Av erfaring vet vi at det ved salg av denne type utviklingseiendom med et noe lengre utviklingsperspektiv, så kan naturlig nok regnestykket bli noe annerledes, dersom oppgjøret skjer i delbetalinger og strekkes noe over tid. Imidlertid mener vi at verdivurderingen som er gjort basert på gitte forutsetninger er i henhold til dagens marked. Vårt mål er selvsagt å få til en best mulig løsning for kommunen på best mulige betingelser kombinert med høyest mulig pris, sier Bergh.

– Hva er en ti mål stor sentral eiendom på Eidsvoll Verk verdt, helt generelt?

– Verdien av en tomt er helt avhengig av reguleringsstatus, påregnelig utbyggingstakt og markedsabsorbasjon, prognoser for markedet, nærhet til offentlig kommunikasjon, naturgitt forutsetninger og andre faktorer, påpeker hun.

FLERE DELFELTER

Kommunens tomt er delt inn i flere felter, som K1, K2, K3, K4, K5 og K6. Hvert felt har spesifikke krav til hva som kan bygges der, for eksempel bolig, næring eller begge deler. Det betyr at hvert enkelt felt må detaljreguleres før bygging kan startes.

- ABSOLUTT INDREFILÉT

Lundsjordet er av bransjefolk karakterisert som ett av de største byggeprosjektene på Østlandet.  

– Hvorfor ikke legge ut eiendommen rett i det åpne markedet med full prisantydning?

– Tanken bak formuleringene i annonsen er at vi skal kunne stå friere til å velge aktør enn bare å selge til høystbydende, med tanke på at dette området ikke ødelagt, påpeker ordfører John-Erik Vika. 

Han sier at kommunen nå vil la markedet avgjøre prisen. 

– Den var for lav i fjor. Tomta er verdt mye mer i dagens marked og sett i lys av hva andre tomter i området er solgt for. Men vi må se helhet, det er den som betyr noe.

– Frykter du at det ikke kommer noen bud?

– Nei, dette er absolutt en indrefilet. Men det har stått stille for lenge på Råholt. Nå må det skje noe, og derfor er det viktig for oss å komme i gang så raskt som mulig, understreker Vika.

 
HASTER: – Vi må nå komme i gang med utviklingen på Råholt, der har det stått stille lenge nok, sier ordfører John-Erik Vika
AKTØRER: - Vi er i dialog med flere interessenter, sier Gøril Bergh i Tiger Eiendomskompetanse.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no