17. jun
OPPRINNELIG PLAN: Slik var den opprinnelig planen for 1814-byen. Eidsvoll kommune eier 18 dekar nederst på illustrasjonen og ut mot parkeringsplassen for Eidsvoll Verk stasjon.
 
Ønsker fortgang i salg av Lundsjordet
EIDSVOLL VERK. Kluet er å få skatteinntekter når utbyggingen kommer i gang. Det bør skje så fort som mulig, sier Finn Terje Tønnessen (Frp).

Publisert: 29.aug.2017 20:06
Oppdatert: 29.aug.2017 20:56

Eidsvoll kommune skal selge sine 18 mål på Lundsjordet, rett ved Eidsvoll Verk stasjon. Det var vært klart lenge. Diskusjonen i formannskapet tirsdag kveld gikk på om kommunen skulle bruke eiendomsmegler eller ikke.

SKULLE SELGE

Kommunen har aldri hatt noen intensjon om å være med på utbygging av Lundsjordet, rett ved siden av Eidsvoll Verk stasjon. Men planen var at kommunens eiendom skulle selges sammen med den langt større eiendommen til Gardermoen Tomteselskap.

Da tomteselskapet tidligere i sommer solgte seg ut uten å informere samarbeidspartneren, ble kommunen stående alene om salg av sine 18 mål.

SPARE MEGLERHONORAR

– Er det nødvendig å bruke megler for å selge og dermed pådra seg en ekstra utgift på et par millioner kroner, spurte Olav Resaland (Ap).

– Kan ikke eiendomsavdelingen greie dette alene, og bruke meglerhonoraret til noe annet?

Det var en løsning som rådmann Knut Haugestad frarådet på det sterkeste.

– Det går blant annet på tilliten til prosessen. Vi hadde avtale om et felles opplegg. Nå har vi nesten ikke annet å gjøre enn å bruke megler, sa han.

DOBBELTROLLE

Haugestad påpekte samtidig den dobbeltrollen som kommunen kommer i når den både er eiendomsbesitter som har sine ønsker om fortjeneste eller utnyttelse, og planmyndighet som skal legge føringer på hva som kan godkjennes på eiendommen.

SKATTEINNTEKTER

– Rådmannens argumenter er bra. Det viktigste er ikke om vi kan spare et par millioner i meglerhonorar eller ikke. Det er bare en engangsutgift. Kluet er å få skatteinntekter når dette kommer i gang. Det bør skje så fort som mulig, sa Finn Terje Tønnessen (Frp).

- MÅ UNNGÅ MER STØY

Rådmannen fikk også støtte av John Granly (KrF).

– Vi må for enhver pris unngå å skape mer støy rundt denne eiendommen, sa han.

Kommunestyret har siste ord i denne saken, men det blir salg ved bruk av eiendomsmegler når hele formannskapet har anbefalt det.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no