17. jul
Trekanttomta: Den nærmeste tomta med parkerte biler – også kjent som trekanttomta – eies av Ullensaker kommune. Nå vil posisjonen selge den under gitte forutsetninger.
 
Kommunen selger indrefilet på Jessheim
Bytomta bak Jessheim kirke skal legges ut for salg. Hvem som helst kan kjøpe, men bygget må ha et helt spesielt innhold.

Publisert: 30.nov.2017 17:00
Oppdatert: 30.nov.2017 13:48

Eiendommen – bedre kjent som trekanttomta – ligger midt i Jessheim by med rådhuset og kirken som nærmeste naboer. I dag brukes den til kommunal parkeringsplass, men nå vil flertallspartiene Frp, Høyre, KrF og Venstre legge den ut for salg.

– Tomta skal selges til en aktør som kan sette opp et bygg på seks til åtte etasjer. Prisantydning har ikke vært oppe på dette tidspunktet i prosessen, sier Ståle Lien Hansen, Frps gruppeleder og leder for Hovedutvalg for helsevern og sosial omsorg.

sykehjem med 25 plasser

Forutsetningen for et salg er følgende:

Bygget som settes opp må inneholde omsorgsboliger, med mulighet for bemanning og felles oppholdsarealer.

Et privat sykehjem med 15–25 sykehjemsplasser.

Tilrettelagte og åpne publikumslokaler i første etasje.

Budsjettdokumentet med denne saken ble, ikke uventet, vedtatt under tirsdagens formannskapsmøte. 12. desember er det ventet at den blir banket gjennom i kommunestyret.

– Kommunen har behov for flere sykehjemsplasser i tiden som kommer. Det åpnes riktignok 13 nye innen et par måneder, men vi skal dreie det ytterligere inn på omsorgsboliger og legge til rette for at folk skal kunne bo hjemme. Vi ønsker å sette dette bort til en privat aktør. Dette er endringer vi er nødt til å gjøre for å investere i områder vi faktisk ikke har råd til å gjøre, sier Lien Hansen. Tomtearealet har en grunnflate på cirka 2,5 mål.

– Her kan det være plass til 40–45 omsorgsboliger. Det blir midt i sentrum med alle fordelene det gir. I tillegg blir det en sosial møteplass der naboer kan trene sammen, se på TV, ha besøk eller være alene for seg selv, sier Lien Hansen.

– Kjempespennende tomt

Styreleder og prosjektleder Ole Andreas Underland i det private helseforetaket Incita sier Jessheim-tomta er kjempespennende.

– Denne tomta ligger midt i smørøyet og vil naturligvis være aktuell for oss. Vi har godt belegg på sykehjemmene i øyeblikket. Vi har faktisk måttet si nei noen ganger. Incita har stor spisskompetanse, spesielt i forhold til å kunne skape de sykehjemmene framtidas eldre ønsker seg, sier Underland.

Han sier flere alternativer kan være aktuelle for Incita, for eksempel å samarbeide med en entreprenør som kan stå for byggingen av boligblokken.

Vil selge flere eiendommer

Posisjonen ønsker i 2018 å gjennomføre flere salgsprosesser på kommunale eiendommer: Salg av B5 på Gystadmarka, salg av tomta GNP 1, reguleringsplanen for gamle Nordkisa skole ferdigstilles og tomta legges ut for salg, salg av Kløfta stadion/Dyrskueplassen og salg av parkeringsplassen bak Jessheim kirke (trekanttomta).

Salgsinntekter skal hovedsakelig brukes til nedbetaling av kommunens gjeld.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no