20. sep
 
Dette ølet selges bare hos Hilde
Jessheim landhandleri selger varer du nesten ikke får andre steder. Og snart får de sitt eget øl.

Publisert: 15.aug.2017 15:00
Oppdatert: 15.aug.2017 11:54

– Vi gleder oss veldig til å slippe Stabburspilsen, som ølet skal hete. Jessheim Landhandleri blir den eneste butikken i landet som skal selge dette ølet, sier Hilde Norderhaug.

– Hvorfor?

– Vi driver en liten delikatesseforretning. Da må vi ha varer som ikke er overalt ellers, og vi må satse på kvalitet framfor kvantitet. Fra før av har vi Kringler pils fra Kringler Gårdsbryggeri i Nannestad, påpeker hun.

Lanseringsdato er 19. august, og det er Aja bryggeri i Drammen som leverer. De lager øl etter belgisk tradisjonen, uten tilsetningsstoffer, filtrering, sentrifugering eller pasteurisering.

LES OGSÅ: Jessheims minste matbutikk

KVALITET

– Holder det ikke med vanlig øl?

– Nei, for da kommer ikke kundene hit. Vi kjøper inn fra små private gårdsbedrifter som driver produksjon i liten skala. Da vet vi for eksempel at vårt kjøtt som for eksempel kommer fra frittgående griser, har levd under gode forhold. Det handler jo om velferden deres. Jeg vil ikke selge masseprodusert kjøtt fra griser som har levd livet sitt i et lukket fjøs med betonggulv. Og vi ser at flere og flere kunder tenker slik, bare i fjor solgte vi 1,8 tonn ribbe og pinnekjøtt til julefeiringen. Allerede nå er det kommet inn mange forhåndsbestillinger, sier Norderhaug som siden 2014 har drevet den minste matvareforretningen i Jessheim sammen med ektemannen Geir Henriksen.

– Her forleden kjøpte vi inn fire kje, det var det bonden hadde å slakte da. Men for å få tak i slikt kjøtt må vi reise rundt fra gård til gård, disse folkene har ikke reklamebudsjetter. Mange vil ha billigst mulig mat, men det kommer ikke inn døra vår, skyter han inn.

LOKALT

Norderhaug har også sin egen honning.

– Den er produsert for oss på Skøyen gård på Løten. Et typisk eksempel på en liten leverandør med gode varer, sier hun.

– Har dere mange leverandører fra Øvre Romerike?

– Ikke så mange som vi hadde håpet på. Vi prøver å bruke lokale leverandører så langt det går, men det er ikke nok lokale gårdsbedrifter til at vi kan satse bare på dem. Det er flere leverandører fra regionen vår, men vi tar gjerne mot tips fra bønder som har egenproduserte varer å selge, påpeker hun.

SKJENKEBEVILLING

Under Jessheimdagene har landhandleriet fått kommunens tillatelse til å skjenke øl til kundene sine.

– Vi er jo ikke noe typisk spisested, men kommer til å lage ostetallerkener, litt spekemat og den typen småretter som folk kan spise til ølet sitt, sier Geir Henriksen.

Fakta Jessheim ­landhandleri

  • Liten delikatesseforretning i Storgata.
  • Drives av Hilde Norderhaug og Geir Henriksen.
  • Begge har lang erfaring fra matvarebransjen.
  • Han har jobbet blant annet som drikkeansvarlig på Sundbytunet.
  • Satser på mat produsert av små gårdsbedrifter.
  • Jessheim Landhandleri lanserer eget øl 19. august, brygget i Drammen. 
  • Ingen andre skal selge dette.

LES OGSÅ: Fra dette 13 kvadratmeter lille stabburet har de solgt over ett tonn ribbe

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KVALITET: Jessheim Landhandleri satser på kortreist kvalitet, og er byens minste matforretning.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no