19. nov
 
Ser en bobil-boom
Ferda kom til Jessheim for fem år siden. I år selger forhandleren bobiler og campingvogner for 83 millioner kroner.

Publisert: 13.apr.2018 09:00
Oppdatert: 12.apr.2018 16:15

– Det går riktig vei, sier avdelingsleder Jan Fløtten beskjedent om Ferdas kraftige vekst. Siden han kom hit for ett år siden, er antall ansatte blitt doblet til ti personer. Omsettingen har gått samme vei, fra 68 millioner i fjor til budsjetterte 83 i år. Da er også inntektene fra de 63 utleiebilene tatt med.

– Over hele Europa skjer dette. Leverandørene våre i Tyskland er i ferd med å selge ut alt de har for neste år allerede, sier han.

AKERSHUS KOMMER

Bobiler er blitt mer og mer populært de siste årene og salget fortsetter med full styrke etter rekordåret 2017. Nytt er dessuten at Akershus bidrar med vekst.

– I 2017 ble det registrert 240 nye bobiler på eiere hjemmehørende i Akershus, omtrent på nivå med året før. Nå viser tallene for de tre første månedene av 2018 at vi er i ferd med å få et merkbart løft. Målet vårt er å levere rundt 180 bobiler og campingvogner i år, sier Fløtten.

Etter utløpet av mars viser en oversikt fra Norges Caravanbransjeforbund at Akershus-salget har løftet seg med om lag 30 prosent.

HUSKER DU 2015: Et jubelår 

– Vi må ta et lite forbehold på grunn av at bobiler med Euro 5-motor, som hadde siste frist for registrering ved utgangen av februar, også vises i nyregistreringsstatistikken. De er ikke nødvendigvis solgt til kunder, men tendensen er klar. Det er også et tegn på sterk etterspørsel at veksten har startet så tidlig på året, for hovedsesongen begynner jo egentlig først nå, sier Fløtten.

ALLE ALDRE

– Hvorfor kjøper folk en bobil?

– Jeg vil tro friheten til å dra hvor du vil når du vil spiller en stor rolle. Bilene står nærmest ferdig pakket på gårdsplassen, klare til å dra når det passer folk. Dessuten er de mye lavere priset enn hytter, påpeker han.

– Er det stort sett pensjonister som kjøper dem?

– Nei, stadig yngre mennesker kjøper dem, inkludert barnefamilier. Jeg kan ikke skjønne hvem de ikke skulle passe for, sier han.

Men Fløtten løfter en liten pekefinger.

– Jeg anbefaler folk til å komme innom for å se utvalget og kanskje til å med leie en bil for en uke eller to. Da unngår de å ende opp med en modell som ikke passer, bare fordi de var for raske til å kjøpe. Det finnes et stort utvalg, så det gjelder å finne den du liker, sier han.

BLIR TV-PROGRAM: Vi elsker camping

Bobilene kommer i alle størrelser, men i det siste selges det flere og flere tyngre modeller.

– De små med maksimalvekt på 3,5 tonn er ofte ikke store nok til å få med all bagasje man vil ha med. Noen sjåfører må da endre førerkortet sitt til å kunne kjøre tyngre biler, men det blir gjort, sier Fløtten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no