24. apr
UTVIKLING. Dalkrysset handelspark kommer antakelig på den største gule eiendommen, på den minste gule blir det muligens en bilforretning. Kiwi i Skinnstudumpa blir nesten doblet.
 
Sier ja til matbutikk i Dalkrysset
DAL. Med rådmannens ja til matbutikk, er Dalkrysset handelspark et langt skritt nærmere realisering.

Publisert: 28.okt.2016 12:00
Oppdatert: 27.jan.2017 14:39

Eierne av eiendommen Dalkrysset mellom Kolonivegen og E6, vil bygge en handelspark der. Nå får de støtte av Eidsvolls rådmann. Planen skal opp i hovedutvalg for næring, plan og miljø 1. november. Stikk i strid med politikernes gjeldende vedtak om nei til detaljhandel på denne og andre eiendommer på Dal, vil rådmannen tillate én dagligvarebutikk i handelsparken.
- Forutsatt at den bygges integrert i bygningen til en annen aktør. Butikken vil da fungere som et trekkplaster, men ikke være primært mål for handleturene, understreker han.
Rådmannen mener det er viktig å ta inn over seg kommunens formidable befolkningsvekst.
- Vi blir stadig flere mennesker og får et utvidet potensial for bedrifter som vil etablere seg. Samtidig er målet å styrke Råholts posisjon, og vi bør unngå mange nye næringsetableringer utenfor, påpeker han.
LES OGSÅ: Fornøyd med rådmannens ja: - Et langt skritt i riktig retning

TUNGTVEIENDE FORHOLD

- Er en handelspark med et investeringspotensial på over 500 millioner kroner og flere hundre nye arbeidsplasser, et tilbud kommunen ikke kan si nei til?
- Det er opp til politikerne å si ja eller nei, men dette området er avsatt til storhandel. Vi vet at andre slike handelsparker har en integrert dagligvarehandel. Vi ser annerledes på en slik aktør enn en enkeltstående butikk utenfor et sentrum vi vil vitalisere, påpeker han.
- Hva betyr en slik handelspark for Eidsvoll?
- Stor bedring av servicetilbudet til lokalbefolkningen, og flere lokale arbeidsplasser som reduserer pendling ut av kommunen. Naturligvis to tungtveiende forhold. Parken er viktig. Her får vi betydelige investeringer og tilgang på privat kapital som vil styrke tjenestetilbudet. Men det blir viktig at den får virksomheter som ikke naturlig hører til i Råholt, for ikke å utkonkurrere utviklingen av et bærekraftig sentrum. Dette er understreket i saken. Vi foreslår derfor at planen bearbeides før den sluttbehandles.
- Er plasseringen riktig?
- Ja, med nærhet til et etablert kryss med god kapasitet og enkle avkjøringer. Å sette av dette området til handel har vist seg å være riktig, sier Haugestad.
LES OGSÅ: Kan bli fem etasjer på Råholt

UENIG

Han reagerer på innvending fra fylkesmann og fylkeskommune.
- Vi viser et eksempel i saken, der fylkesdelplanen stoppet etableringen av Elkjøp Megastore men tillot Bauhaus i et næringsområde i Vestby avsatt til plasskrevende varehandel. Fylkeskommunen mener Elkjøp med kjøleskap, vaskemaskin og komfyr er detaljhandel, mens Bauhaus er storhandel. Begge selger også småvarer. Dette er vanskelig å forstå, og viser at definisjonene ikke er fullkomne. Ja, vi skal ha prinsipper og logikk, men det må være lov til å bruke sunn fornuft.
- Hvordan vil kommunen forholde seg til slike innvendinger?
- Hvis politikerne følger administrasjonen og vedtar hvordan vi ønsker det i Eidsvoll, så ligger det i det at vi vil forfekte vårt syn, sier rådmannen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no