25. jun
IKKE ENIGE: Lise Kragset Furuseth (KrF), Ståle Lien Hansen (Frp) og Karianna Raad Wanggaard (H) vil ikke tillate høye boligblokker i Storgata 1–3.
 
Sier nei til Dæhlie-prosjekt i Storgata
Flere sentrale politikere vender tommelen ned for «vegg mot Storgata».

Publisert: 20.jun.2017 09:00
Oppdatert: 19.jun.2017 15:32

Etter at Bjørn Dæhlie møtte politikerne i Ullensaker for å vise fram planene sine for Storgata 1 nylig, har diskusjonen om området tiltatt i styrke. For Bjørn Dæhlie ønsker å bygge ut området blant annet med et flere etasjer høyt boligkompleks, som ifølge planene blir liggende helt ut mot Storgata. Nå sier flere sentrale politikere at de ikke ønsker en høy vegg som de mener vil gjøre Storgata trangere og mer skyggefull.

LENGE ETTERLENGTET

Bjørn Dæhlie har eid Storgata 1–3 på Jessheim i flere år, og da Dæhlie møtte opp i rådhuset på Jessheim i slutten av mai, var det mange som hadde store forventninger til hvordan denne delen av sentrum endelig skal utvikles. Tonen etter møtet var også positiv. Men nå, etter å ha studert planene, er det flere som modererer seg kraftig.

– Vi ønsker å åpne dette området mot publikum, ikke lukke det. Da passer disse planene dårlig, sier Ståle Lien Hansen i Fremskrittspartiet.

– Dersom dette bygges, vil Storgata oppfattes som trangere og den blir liggende i skyggen. I tillegg er jeg skeptisk til materialvalget på bygget. Det framstår som upersonlig og forretningsmessig. Vi ønsker at Jessheim skal ha et varmere og mer tiltrekkende preg, sier Hansen.

– ALT FOR DOMINERENDE

Karianne Raad Wanggaard i Høyre er enig med Ståle Lien Hansen.

– Det var kanskje en positiv stemning etter møtet i mai. Men etter å ha studert prosjektet er det klart for oss at bygget ut mot Storgata vil bli alt for dominerende. Prosjektet må ned i høyde og tilpasses den eksiterende bygningsmassen, sier Wanggaard.

Hun påpeker at området i dag består av flere lave trehus, og at hun ønsker å bevare dette uttrykket i en utvikling av området.

– Det finnes allerede en plan for hvordan vi ønsker å ta vare på Jessheim sitt særpreg. Planene til Bjørn Dæhlie er litt for langt unna den retningen vi ønsker å se utviklingen denne delen av Jessheim. Vi snakker om den aller beste delen av indrefilete her, og vi det er veldig viktig at vi er bevisste hvilke kvaliteter vi ønsker at denne delen av sentrum skal ha, sier hun.

KRF ER ENIGE

Også Kristelig Folkeparti er enige i betenkningene fra Høyre og Fremskrittspartiet.

– Det er veldig flott at det planlegges for disse tomtene. Det er egentlig på tide, sier Lise Kragset Furuseth.

– Men etter å ha sett nærmere på planene er jeg enig i at vi må ha en utvikling som står i stil med det som allerede er på tomta, sier hun.

Fakta Storgata 1

Bjørn Dæhlie eier Storgata 1-3 i Jessheim sentrum. Han kjøpte den siste tomta, Storgata 3, i 2013.

Siden den gang har flere ventet på hvordan området skal utvikles. I mai i år presenterte Dæhlie planene sine for Ullensaker kommune. 

Nå sier imidlertid flere sentrale politikere at de er negative til planene og at de vil be Bjørn Dæhlie om å tilpasse seg bygningene som allerede er på eiendommene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no