23. apr
– Vi er i stand til å drifte selv fra vår datahall fortsatt, sier DGI-sjef Halvor Hoel. Illustrasjonsfoto: Thomas Hansen
 
Sier opp datakontrakt verdt 200 millioner
Det er ni måneder siden DGI og Tieto Norge undertegnet kontrakten. Nå er den sagt opp.

Publisert: 12.sep.2017 09:30
Oppdatert: 11.sep.2017 14:21

Avtalen hadde opprinnelig en varighet på fire år, men nå er det altså slutt før det i det hele tatt startet: Ifølge Digitale Gardermoen er årsaken til oppsigelsen manglende levering fra Tietos side.

Oppsigelsen medfører at DGI vil drifte datasystemene selv lenger enn det opprinnelig var planlagt for. Det er DGI som drifter datasystemene for kommunene på Øvre Romerike, og sørger for alt fra internettlinjer, saksbehandlingssystemer, elevportaler og webløsninger for innbyggerne.

– DGI vil videreføre dagens driftsløsning noe lengre enn planlagt, sier konstituert administrerende direktør Halvor Hoel i DGI.

STOR OMVELTNING

Avtalen med Tieto Norge var en del av en stor reorganisering av DGI. Fra å være en teknisk leverandør, er ambisjonen å bli et selskap som både leverer og utvikler nye digitale løsninger både for ansatte, elever og innbyggere.

I forbindelse med Tieto-avtalen ble det også bestemt at DGI skulle legge ned sitt eget datasenter og at 15 ansatte dermed mistet jobben.

FRYKTER IKKE RETTSSAK

Halvor Hoel mener selskapet har sitt på det tørre når de sier opp kontrakten.

– Vi har en avtale som baserer seg på statens standardavtale for IT-drift. Den inneholder definerte datoer og leveringer. Når datoene passeres og man ikke får levert, løper en periode med dagbøter. Når den perioden er ute så er det grunnlag for å heve avtalen.

– Vi mangler levering på flere punkter i avtalen. Det er ingen grunn til å tro at vi havner i en stor og dyr rettssak, sier han.

Han sier selskapet nå vil fokusere på sine brukere og sørge for at de får en god IT-hverdag.

– Første prioritet for oss nå er levere sikker og stabil drift for våre seks kommuner. Vi er i stand til å drifte selv fra vår datahall fortsatt. Det er mange som har sluttet på drift, men leid inn folk og tatt inn nye. Vi har kompetanse til å drifte systemene selv, sier Hoel.

Det er uklart hva som vil skje på lengre sikt.

– Det må vi diskutere med styret. Men utfordringene for kommunene er det samme, vi går inn i den digitale verden. Og i det perspektivet må vi levere nye og gode digitale løsninger, sier Hoel.

– Det er kjedelig at alt dette blir forsinket nå, sier Halvor Hoel.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no