16. jun
Plass på Stortinget: Martha Tærud fra Nannestad kan bli stortingspolitiker etter høstens valg, dersom partiet får nok stemmer. – Jeg vil blant annet jobbe mot en tvangssammenslåing av kommuner og for en bedre landbrukspolitikk, sier hun.
 
Sikter mot Stortinget
Kamp mot tvangssammenslåing av kommuner, fokus på nærhet og ekstra støtte til pendlere, er blant tingene Senterpartiet vil jobbe for.

Publisert: 05.aug.2017 06:00
Oppdatert: 04.aug.2017 17:17

– Velkommen til grunnlovsbygda! Dette er slutten på norgesturneen, men starten på noe som skal nå de store høyder, sa ordfører John Erik Vika da han som programleder åpnet Senterpartiets nasjonal valgkamp ved Eidsvollsbygningen fredag ettermiddag.

– Virkelig i gang

Det var i forbindelse med partileder Trygve Slagsvold Vedums norgesturné at Senterpartiet valgte å legge turen innom Eidsvoll. Arrangementet fredag markerte både slutten på turneen og starten på den nasjonale valgkampen for partiet.

På plass var partilederen selv, en rekke senterpartifolk, kommende velgere og flere av partiets lokalpolitikere, blant dem Senterpartiets andrekandidat fra Akershus, Martha Tærud fra Nannestad.

– Det føles som valgkampen har vært i gang en stund allerede, men nå kjører vi virkelig i gang, sier Tærud, som er glad partiet valgte å legge åpningen til Eidsvoll og Eidsvollsbygningen.

Slår et slag for demokrati

– Dette stedet representerer noe svært viktig, som jeg vil at folk skal ha med seg fram mot valget – demokratiet, sier hun, og viser til den noe lave valgdeltakelsen ved forrige valg.

– Demokratiet blir svekket dersom folk ikke går til stemmelokalene, sier Tærud som fram mot valget skal være med å fronte partiets saker.

– lokalt viktige saker

– Senterpartiet har flere saker som bør være viktig for folk her lokalt. Blant annet har sittende regjering vist en sentraliseringsvilje som har rammet Romerike. Vi vil jobbe mot sentralisering og tvangssammenslåing av kommuner. Nannestad kan fort bli neste kommune på lista dersom sittende regjering får fortsette, mener Tærud.

Landbrukspolitikken er også noe Nannestad-politikeren peker på som viktig.

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum trekker i tillegg fram pendlerfradrag som et punkt.

– Vi ønsker å styrke ordninga rundt fradrag for pendlere. I tillegg har vi tro på nærhet og det å ha et mangfold, avslutter Vedum.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Oppmøte: Det var flere som hadde tatt turen til Eidsvollsbygningen for å få med seg Senterpartiets nasjonale valgkampåpning fredag ettermiddag.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no