27. jun
Administrerende direktør Harald Bjerknes i Finsbråten innrømmer at det er en trist dag. 40 Finsbråten-ansatte mister jobben. Selskapet tar sikte på å avslutte all produksjon i Eidsvoll innen 1. august.
 
Slutt for Finsbråten i Eidsvoll etter 67 år – 40 ansatte mister jobben
Hjørnesteinsbedriften Finsbråten legger ned alle produksjon i Eidsvoll.

Publisert: 21.mar.2018 13:24
Oppdatert: 21.mar.2018 17:45

Det bekrefter administrerende direktør Harald Bjerknes overfor Eidsvoll Ullensaker Blad onsdag ettermiddag. Det var styret i selskapet som tok beslutningen tirsdag.

– Det er besluttet at vi skal legge ned produksjonen helt og holdent her på Eidsvoll. Planen er å leieprodusere hos andre. Etter alle solemerker blir dørene stengt her for vår del fra 1. august, sier Bjerknes til EUB.

40 ansatte mister jobben

– Det er totalt 40 Finsbråten-årsverk som vil stå uten jobb etter at vi er ferdige med denne prosessen. Vi har hyret inn Ringom Omstilling. De vil ivareta de ansatte og hjelpe de inn i nye jobber, sier Bjerknes.

Finsbråten har levert røde tall flere år på rad. Dette er en del av årsaken til beslutningen.

– Det er klart dette er en beslutning som tas med tungt hjerte. Vi synes oppriktig synd på de ansatte. Vi har klart å snu et selskap som har tapt penger over tid til å bli et bærekraftig selskap på plussiden. Men det er ikke godt nok til at det kan forsvare driften her etter at pølseproduksjonen ble flyttet. Det ville tatt proppen ut av inntjeningen til hele selskapet. Det er ikke drivverdig her uten pølsevolumet, sier Bjerknes.

Ansatte fortviler etter stengebeskjed: – Trist dag for alle som er glad i Finsbråten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no