21. mai
Politijakt: Her står flere politipatruljer i rundkjøringen like utenfor Eidsvoll sentrum onsdag kveld. Foto: EUB-tipser
 
Siste: Store politistyrker jaktet bil i seks mil – politiet avfyrte varselskudd
Personbilen unndro seg kontroll på Jessheim onsdag kveld. Dermed startet politijakten.

Publisert: 13.feb.2019 20:37
Oppdatert: 14.feb.2019 14:04

En kilde EUB har snakket med observerte store politistyrker ved Coop Prix i Eidsvoll, deriblant med helikopter og politibiler.

Stjålet bil

– En personbil unndrar seg kontroll av politiet. Opplysninger om at bilen er stjålet, fører er ruset og at det kan være sprengstoff og våpen i bilen. Forfølgelsen går fra Jessheim mot Eidsvoll og videre til Sand i Nord-Odal, opplyser Øst Politidistrikt på Twitter 20.28 onsdag kveld.

– På fylkesveg 181 ved Sand ble bilen stanset i sperring. Bilen kjørte ut av vegen og to personer ble pågrepet. Under pågripelsen avfyrte politiet varselskudd, opplyser politiet videre på Twitter.

JAkten fortsatte

–  Jeg kan bekrefte at det har vært en bilforfølgelse. Den ble startet etter at en bil ikke stanset for kontroll på Jessheim. Jakten fortsatte gjennom Eidsvoll og endte på Sand i Nord-Odal, sier Ronny Samuelsen, operasjonsleder i Øst Politidistrikt til EUB.

Han bekrefter at politiet valgte å avfyre et varselskudd under selve pågripelsen.

Mulig våpen og sprengstoff

– Vi hadde store styrker ute, deriblant et politihelikopter. Meldingen gikk på at bilen var stjålet, sjåføren ruset og at det muligens befant seg våpen og sprengstoff i bilen. Dette har vi foreløpig ikke fått verifisert, men vi går gjennom kjøretøyet i dette øyeblikk. To personer er pågrepet. Begge er i 30-årene fra Øvre Romerike. Begge personene er uskadet. Sjåføren blir tatt med for utvidet blodprøve, sier Samuelsen.

Han beskriver hendelsen som svært alvorlig.

– Rusede sjåfører i trafikken er alvorlig. Jeg vil understreke at selve forfølgelsen var oppe i relativt moderate hastigheter, sier Samuelsen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no