19. jul
HEKTISK: Nasjonaldagen blir hektisk og lang for direktør Bård Frydenlund. – Vi tenker ikke HMS og tariff den dagen, sier han.
 
Sjefen ser fram til en hektisk og travel dag
Bård Frydenlund er direktør for Eidsvoll 1814. Årets nasjonaldag er hans andre i denne stillingen.

Publisert: 04.mai.2018 16:00
Oppdatert: 04.mai.2018 16:44

– Det norske politiske systemet er et av verdens beste i en verden som blir stadig mer ustabil. Dette velfungerende demokratiet har sitt utspring akkurat her, med grunnloven som ble signert 17. mai 1814. Og selvsagt må Kieltraktaten fra samme år nevnes som en viktig faktor i historien, sier Bård Frydenlund.

Han nevner urolige hjørner av verden som Tyrkia og Syria, og ikke minst den stadig framvoksende høyrepopulismen internasjonalt som eksempler på det motsatte.

– Dette er tydelige trusler mot en demokratisk verden, men vårt demokrati er en solid politisk plattform som gir oss en forutsigbarhet for veien videre, påpeker han.

VIKTIG FOR OSS

– Hva betyr denne institusjonen for Eidsvoll kommune?

– Vi blir kalt grunnlovsbygda nettopp på grunn av hva som skjedde her for 200 år siden. Det er noe vi må ta vare på. Kommunen, skoler og mange andre er flinke til å bruke dette uttrykket så ofte som mulig. Det er jeg glad for, sier Frydenlund.

– Hva tror du om årets feiring på Verket?

– Programmet er solid, og da tenker jeg på mer enn bare kveldsunderholdningen her.

– Den blir veldig bra. Vi har en god bredde fra morgen til kveld, og noe som passer for alle. I tillegg til får vi også besøk fra Alltinget på Island. De kommer for å oppleve hva det innebærer å feire en nasjonaldag slik vi gjør det, påpeker han.

høyest i landet

– Hva med stortingspresident Tone W. Trøens besøk?

– Vi kunne ikke hatt en viktigere person til å tale her, for utenfor kongehuset kommer man ikke høyere opp i vårt samfunn. At hun i tillegg er fra Eidsvoll, er storartet.

– Hva med din egen rolle denne dagen?

– Det kommer til å gå i ett fra før flaggheisingen om morgenen til etter kveldsarrangementet. Dette er ikke dagen for å snakke om HMS og tariffer, smiler direktør Bård Frydenlund.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no