26. jan
VÅDESKUDD: Sju vådeskudd i Øst politidistrikt de siste fem årene. Arkivfoto: Glen Widing
 
Sju vådeskudd i Øst politidistrikt de siste fem årene
NRK har samlet tall fra Politidirektoratet som viser antall vådeskudd som er meldt inn siden den generelle bevæpningen som ble innført i november 2014.

Publisert: 07.nov.2019 19:32
Oppdatert: 07.nov.2019 19:32

I gjennomgangen til NRK kommer det fram at det har blitt avfyrt minst 62 vådeskudd i politiet de siste fem årene, siden den generelle bevæpningen for politiets operative personell ble innført 25. november 2014. Den varte til 3. februar 2016.

Da gikk politiet tilbake til ordningen med fremskutt lagring av våpen, men det er fortsatt midlertidig bevæpning i et avgrenset område i Oslo sentrum og ved Oslo Lufthavn på Gardermoen. 

SJU i Øst politidistrikt

Sju av vådeskuddene de siste fem årene er altså avfyrt av politi i Øst politidistrikt, som 1. januar 2016 ble til ved at Romerike, Follo og Østfold politidistrikter ble slått sammen til ett. 

- Svært bekymringsfullt

– At såpass mange hendelser inntreffer, betyr at det er flere tjenestepersoner hos oss som ikke har den riktige mentale tilstedeværelsen når de behandler våpen. Det er svært bekymringsfullt, sier Eirik Rosø, som er leder for Operativ seksjon, til NRK.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no