16. jul
 
Skal ha voldtatt kona og jaget datteren med øks
En 55 år gammel mann er tiltalt for meget grov familievold. Ifølge tiltalen skal han ha sørget for å gjøre livet til et mareritt for kona og sine tre døtre. Nå må han svare for seg i retten.

Publisert: 19.des.2017 12:30
Oppdatert: 19.des.2017 12:59

I 16 år skal mannen ha bedrevet psykisk og fysisk terror overfor sin egen familie. Da de flyttet til Øvre Romerike for noen år siden, fortsatte marerittet for kona og de tre døtrene.

truet med å brenne ned huset med familien inni

Tiltalen mot 55-åringen er ikke hyggelig lesing. Ifølge den skal han flere ganger ha voldtatt kona si, slått henne, truet og nektet henne å gå ut. Dette skal ha foregått over mange år. Først i romjula i fjor stoppet den fysiske og psykiske terroren.

Han skal ha truet med å brenne ned boligen med henne og døtrene inni, nektet henne å oppsøke lege, klippe håret, kalt henne hore og bestemt hvem hun kunne omgås.

JAGET MED ØKS OG SLÅTT I HODET MED EI STEIKEPANNE

Også sine tre mindreårige døtre skal ha fått kjenne på farens vrede. Ifølge tiltalen har han tatt kvelertak, slått og sparket dem. En av døtrene skal han ha jaget med øks, truet med å skjære av henne tunga og nektet henne å gå på skolen da hun hadde merker etter mishandlingen. En annen datter skal han ha slått i hodet med en steikepanne slik at hun ble påført kutt som måtte sys.

RISIKERER FENGSEL I OVER SEKS ÅR

Saken kommer opp for Øvre Romerike tingrett 9. januar. Det er avsatt fire dager til rettsforhandlingene. Blir han kjent skyldig, risikerer han fengsel i over seks år.

Det vil bli nedlagt påstand om både erstatning og oppreisning til de fornærmede, og det er tatt høyde for at eventuelle sivile krav framsettes av en av bistandsadvokatene til de fornærmede.

Den tiltale mannen bor ikke lenger på Øvre Romerike. Han er flyttet til et sted nær svenskegrensen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no