25. jan
KONGELIG: Kong Harald lyttet interessert på designer Maud Gjeruldsen Bugge som forklarete om prosessene i glasshytta da han var på besøk. Nå skal designeren produsere et kunstverk som skal til skulpturpraken til prinsessen. Foto: Arkivfoto Avisa Hadeland
 
Hadeland Glassverk skal lage Norahs statue til prinsessens skulpturpark
Designer Maud Gjeluldsen Bugge og Hadeland Glassverk skal lage skulpturen nannestadjenta Norah Hansen har tegnet til prinsessens skulpturpark.

Publisert: 21.jan.2018 19:00
Oppdatert: 19.jan.2018 15:27

Hadeland Glassverk (HG) skal lage en av skulpturene som kommer til prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark. Kunstneren er ti år gamle Norah Hansen fra Kringler-Slattum skole i Nannestad kommune som har tegnet kunstverket, som er beregnet å bli ferdig i løpet av våren.

Proff designbistand

Det er designer Maud Gjeruldsen Bugge hos Hadeland Glassverk som skal samarbeide med Norah om utførelsen av skulpturen. Tanken fra kunstneren er at den skal være to meter høy og plasseres på en sokkel av stein.

– Det er et veldig morsomt oppdrag å få. Det er jo litt annerledes det daglige vi har i glasshytta, sier designeren på glassverket.

Hun kan ikke med sikkerhet si når skulpturen er ferdig, men den skal produseres i løpet av våren.

– Vi må foreta noen små justeringer for at den skal stå stabilt. I tillegg til glass blir det noe metall på stativet. Tanken er at den skal likne mest mulig på tegningen fra Norah, sier Gjeruldsen Bugge til Avisa Hadeland.

Knall rosa

Skulpturen vil få en knall rosafarge, og blir dermed slik tiåringen fra Nannestad ønsker seg. Gjeruldsen Bugge anslår at Instrument blir to-tre meter høy.

Hun forteller at det er et helt team som vil bistå når produksjonen starter. Arbeidet tar ikke så veldig mange dager, men det krever godt forarbeid. Avkjølingsprosessen er noe av det designeren er mest spent på. Det blir mange kilo glass som helst ikke skal sprekke.

Fikk skipremie fra HG

Alle 5.- og 6.-klasser på Østlandet var invitert til en konkurranse for nye skulpturer til parken. Like før jul ble det klart at Norahs forslag gikk til topps.

– Vi jobbet ganske mye med dette i kunst- og håndverkstimene, og jeg tegnet mange forskjellige utkast på kladdeark. Og så begynte jeg bare å tegne en rar form, og så ble det plutselig til denne formen, sier Norah til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Den unge kunstneren vurderte ulike materialer, men endte med at skulpturen skal være i glass.

Hun forteller at fikk en premie av glass etter et skirenn en gang. Den var laget hos Hadeland Glassverk. Derfor tenkte hun på glassverket.

– Og så liker jeg veldig godt rosafargen, sier Norah.

Skulpturen har fått navnet Instrument.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no